ZOO: Sid už zapomněla na všechny útrapy v práci a rozhodla se želvy vylíhnout za každou cenu

ZOO: Sid už zapomněla na všechny útrapy v práci a rozhodla se želvy vylíhnout za každou cenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by nechtěl dělat práci, která ho baví? Sid se rozhodla, že se už konečně přestane starat, co si o ní kdo myslí, a soustředí se jen na práci. Čím více toho však o odchovu želvy obrovské nastudovala, tím větší pochybnosti má. A Kodym ji moc nepovzbuzuje. Neustále od něj slyší, že to nezvládne.

Kodym je přesvědčený, že Sid pohoří, protože ani Adamovi, který je považovaný za velkého odborníka, se to nikdy nepodařilo. Ještě štěstí, že má Sid vedle sebe pořád Filipa, který zřejmě místo focení zvířat dělá mladé rebelce osobního strážce a povzbuzuje ji.

Sid se však každý den raduje, že stále vejce přežívají, přestože nějaké ztráty má. Drží se toho, že i jedna vylíhlá želva by byl vlastně velký úspěch. Marně však hledá nějaké záznamy od Adama. Tomu ani Adamův děda moc nerozumí, protože zná vnuka, jak pečlivý je a vše má určitě někde zaznamenané. Nakonec si vzpomene, že měl v práci nějaké problémy s diskem, a tak je možné, že má zálohu na svém počítači doma. V poledne se tak vydávají se Sid do Adamova bytu. Děda naštěstí zná přístupové heslo. Sid si připadá hodně hloupě, že tak narušuje Adamovo soukromí, ale jeho chovatelské pokusy by se jí mohly hodit.

Konečně našla to, co hledala, a může tak navázat na Adamovu práci. Tedy až splní úkol, který jí dal Albert. Musí rychle udělat prezentaci pro možného nového sponzora. Ten má rád plazy, a tak se od Sid čeká, že ho ohromí.

To se jí nakonec podařilo, a když k prezentaci přinesla i hada a Filip udělal nadšenému muži i fotografie, na Alberta to opravdu zapůsobilo. Ale aby Sid nějak podpořil v jejím úsilí s vejci, ho ani nenapadlo. Naštěstí se o celé záležitosti doslechla Marie a řekla si, že když už má na starosti nové projekty, je právě vhodný čas, aby jeden nadějný projekt podpořila. Sid totiž i díky Adamovým záznamům vytušila, že vejce potřebují nejen specifickou vlhkost, ale i kyselost prostředí, ve kterém jsou.

Jenže aby svou teorii mohla vyzkoušet, potřebovala by více líhní, kde by mohla vytvořit rozdílné prostředí, a zjistit tak, co je optimální. Nakonec si dokázala představit, že by to mohla být i vyrobená líheň s několika komorami, kam by vejce rozdělila. A právě to jí dokázala Marie zařídit.

Ta je ráda za každou aktivitu, která ji zaměstná, aby nemusela řešit vlastní problémy, a pořád má v zoo vliv.

Sid dostane svou vysněnou líheň a kupodivu i Kodym už začíná propadat jejímu nadšení. Nakonec je to právě on, kdo si jednou večer všimne, že se v líhni chystá malý zázrak.

Zdroje článku: