Kam ve skutečnosti odjíždí Anežka? Karolína Lipowská se loučí s Ulicí, bude to natrvalo?

Kam ve skutečnosti odjíždí Anežka? Karolína Lipowská se loučí s Ulicí, bude to natrvalo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První zkušenost s marihuanou Anežce Klímové naprosto změní život. Jindy vzorná žačka stojí kvůli hecu na koberečku ředitele, aby se zpovídala nejen jemu, ale hlavně svým rodičům, kteří jsou vzteky bez sebe. A když je tohle všechno za ní, ještě se s ní přestanou bavit její dvě nejlepší kamarádky. Přitom ony do školy marihuanu přitáhly.

Zásadní rozhodnutí o osudu Anežky u Klímových zatím nepadlo. Dospívající Anežka se pořád hledá. Na rozdíl od většiny jejích spolužáků se však při tom snaží používat mozek. Nehrne se na alkoholové večírky, nelíčí se a ani se neoblizuje s kluky na chodbě. Bohužel má smůlu na své kamarádky, které to zase jednou přepískly. Už při Svatčině podrazu se Štefanem na ně měla Anežka hodit bobek.

Ona ale o přátelství velmi stála a pravdou je, že spolu se Žofkou a Svatkou potom leccos dokázaly – třeba pro školu vyhrály ekologickou olympiádu a zjistily, že jim žádný kluk za přátelství nestojí. Teď je ale zase všechno jinak. Žofka má doma velký průšvih z toho, že na ni praskla nejen do školy donesená marihuana, kterou s holkami kouřila, nýbrž i rostlinka konopí, kterou do skleníku zasadila. Žofka je natolik sebestředná, že si vůbec nepřiznává vinu, a ještě se opovažuje všechno házet na Anežku, která byla jako první proti jejím geniálním nápadům. 

Karolína Lipowská bude studovat na mezinárodní škole, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Všechny manévry s konopím se však ve škole nedějí pro nic za nic. Hlavním důvodem pro to jsou reálné plány a životní výzvy představitelky Anežky Klímové – Karolíny Lipowské. Ta se i s rodinou přestěhovala do Abú Dhabí, kde má její táta pracovní smlouvu. V cizině hodlají zůstat zatím na dva roky a pak se uvidí. Herečka Karolína Lipowská tedy bude studovat na mezinárodní škole, kde ji čeká i maturita.

Určitě to pro ni bude životní zkušenost k nezaplacení. Proto, ačkoliv nerada, se bude muset s postavou Anežky rozloučit. Scenáristé však slibují, že to nebude natrvalo. Dokonce s herečkou plánují o prázdninách předtočit nějaké díly, ve kterých se diváci se svou oblíbenou postavou budou moci opět setkat. 

Anežka Klímová je velmi citlivá, a proto ji kamarádky velmi zraní tím, že se s ní po průšvihu přestanou bavit. Po této zkušenosti možná Anežka na přátelství na nějakou dobu zanevře. Už jednou se totiž spálila a potom dala svým kamarádkám další šanci. Tu oni nevyužily. Dokonce to vypadá, že v jejich případě slovní obrat „v dobrém a zlém“ rozhodně neplatí.

Anežka Klímová je velmi citlivá, zdroj: Tv Nova

Anežka z Ulice zmizí, zatímco rodina Klímových zůstává 

Protože nekonečný seriál Ulice trvá už přes sedmnáct let, mají jeho scenáristé bohaté zkušenosti s tím, jak z jeho děje nechat zmizet nějakou jeho hlavní postavu, aniž by to příliš ovlivnilo rozjetou dějovou linku. Stává se to převážně u těhotných hereček, které potřebují ze seriálu zmizet, aby se mohly věnovat svým mateřským povinnostem. Zářným příkladem toho je představitelka Áji –⁠ Barbora Mudrová.

V případě Anežky to však byl větší oříšek, protože s rodinou Klímových se v seriálu ještě počítá. Anežka přitom není dospělá, aby si jen tak bezdůvodně někam odjela. A tak na ni scenáristé navlékli školní průšvih, který život Anežky natolik ovlivní, že se kvůli tomu na nějakou dobu přestěhuje do Drážďan. 

Zdroj článku:
  • Autorský text