Seriály, které mají nejvíce sérií

Seriály, které mají nejvíce sérií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podle statistik je průměrná délka seriálu 5 řad, poté buď diváci ztratí zájem anebo se pomalu propadává kvalita televizní show. Některé seriály končí již po první sezóně, některé se ale udrží až po dekádu. V úplně vzácných případech dokonce vydrží ještě déle, jak dokazují následující příklady.

Griffinovi – 19 sezón

Nejdelší animovanou show Setha MacFarlana jsou „Griffinovi“. Animovaný sitcom byl poprvé vysílán na Foxu v lednu 1999 a po krátké pauze po třetí řadě (kdy byl stanicí Fox zrušen) se seriál vrátil a od té doby je jedním z nejsledovanějších seriálu Ameriky. Přesto je možné, že se s Griffinovými budeme muset za chvilku rozloučit. MacFarlane na začátku tohoto roku podepsal smlouvu s NBCUniversal a není zcela jasné, zda budou chtít se seriálem pokračovat.

Lassie – 19 sezón

Známý seriál s hrdinným psem Lassie měl premiéru v září 1954 na CBS a pokračoval až do března 1973, kdy byla vysílána devatenáctá a poslední sezóna série. Lassie se během svého vysílání neustále umisťovala na prvním místě v hodnocení CBS. Jedna zajímavá věc, kterou je třeba poznamenat je, že první dvě sezóny seriálu byly vyrobeny černobíle. Až od třetí řady byly použity barvy.

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti – 21 sezón

Tato kriminálka, která je spin-offme oblíbeného policejního a právního dramatu „Zákon a pořádek“ (který měl taktéž 20 sezón), měla premiéru na NBC v září 1999. Od své premiéry série trvala 21 sezón a dostala letos svou 22. řadu. Navíc to nevypadá, že by měla končit, podle některých údajů objednala NBC další dvě řady.

Simpsonovi – 32 sezón

Není překvapením, že si Simpsonovi získaly titul jako nejdelší televizní seriál všech dob v historii. Tento animovaný sitcom se poprvé vysílal v roce 1989 a od té doby trvá 32 sezón. Od svého vzniku seriál získal 34 cen Primetime Emmy Awards.

Série měla navíc obrovský dopad na americkou popkulturu. I u nich nelze očekávat konec, nejspíše se můžeme těšit na další sezóny.

 

Zdroj: