Hokejové mistrovství je u konce, ale pokud si chcete nadále užít sport na ledě, pusťte si tyto filmy

Hokejové mistrovství je u konce, ale pokud si chcete nadále užít sport na ledě, pusťte si tyto filmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sportovní filmy jsou hlavně u mužů oblíbeným žánrem kinematografie. Ať už fotbalové, tenisové anebo basketbalové filmy, velmi často si užívají snímky s touto tématikou. To platí i pro hokejové filmy, a to především pro následující trojici.

Šampióni (1992)

Tento film byl ve své době obrovský fenomén a inspiroval nejen velké množství mladistvých v to zkusit si lední hokej, taktéž se takto pojmenoval tým ve skutečné NHL. Je to sladký dětský film, který vám prostě dá dobrý pocit, ale není zase příliš sladký (koneckonců začíná řízením auta pod vlivem drog). Navíc film přesvědčí neobvykle jednoduchou, ale realistickou zápletkou s velmi nečekaným plottwistem. Gordon Bombay, bývalý hráč hokeje, je geniální postava, která zažije ve filmu pozitivní vývoj – všichni s ním soucítíme a fandíme mu až do konce.

Zdroj: Autor: kasakphoto / Shutterstock

Rudá mašina (2014)

Tento dokument o mocném sovětském hokejovém týmu zkoumá nejen to, jak se stal tahle silným, ale také to, jak byli ruští hráči představeni americkou NHL po pádu Sovětského svazu. Hodně z příběhu je vyprávěno očima Slavem Fetisovem, jenž patří do hokejové síně slávy. Postavil se tyranskému sovětskému trenérovi Viktorovi Tichonovovi a byl mezi první vlnou Rusů, kteří hráli v Severní Americe. 

Sověti během své éry nadvlády „povýšili hokej na uměleckou úroveň“ a tento dokument pěkně doplňuje příběh „Zázraku na ledě“ z roku 1980.

Nakládačka (1977)

Každý hokejový fanoušek má svůj oblíbený okamžik v tomto nejklasičtějším hokejovém filmu. Pokud jste fanouškem hokeje, tak je tento film takřka povinná podívaná. Ikonické postavy, geniální trenér, parádní příběh, husté rvačky a brilantní scény z hokejových zápasů – Co víc si přát? Navíc je Paul Newman ve své roli drsného hokejového trenéra úplná bomba.

Zdroj: