Film The Gray Man (Šedý muž) s Ryanem Goslingem se točí v Praze

Film The Gray Man (Šedý muž) s Ryanem Goslingem se točí v Praze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A nejde o žádný béčkový film. Společnost Netflix se s přílivem nových zákazníků v nedávné pandemické době rozhodla investovat i do finančně náročnějších projektů a film Šedý muž by měl být prvním akčním velkofilmem z dlouhé řady filmové série inspirované romány Marka Greanea.

Pilotní, právě realizovaný film, má hvězdný rozpočet 200 milionů dolarů. To je zatím nejdražší projekt, do kterého se Netflix pustil.

Řadu románů Marka Greanea spojuje hlavní hrdina Court Gentry, zkušený pracovník CIA. V tomto prvním románu byl zrazen vlastní agenturou a je nucený se stát uprchlíkem. Na stopě je mu jeho bývalý kolega Lloyd Hansen. Ten byl vyslaný, aby Courta pronásledoval. Hansena hraje další herecká hvězda Chris Evans.

Film je v režii Anthonyho a Joe Russa. O natáčení se jednalo už v roce 2011, kdy se psalo o tom, že by hlavní roli měl hrát Brad Pitt. Nakonec ale k realizaci nedošlo.

Jak uvádí časopis Variety, američtí filmaři přijali výhodnou nabídku točit film v Praze, kde mají v plánu využít některé zajímavé lokality a navázali spolupráci se společností Stillking Films, což je největší produkční společnost se sídlem v České republice. Produkční společnost založená v roce 1993 má na svém kontě už několik zajímavých zahraničních projektů, jako například Mission: Impossible - Ghost Protocol nebo Child 44.

Zdroj: DFree / Shutterstock

Po natáčení v Los Angeles se štáb přesunul do Prahy. Část natáčení zmapoval časopis Reflex, který popsal automobilové honičky. Natáčení se účastnila i speciálně upravená tramvaj, černý džíp s kulometem, červený sportovní vůz a několik policejních vozů. Filmaři se mají v Praze zdržet celý měsíc, je tedy jasné, že bude mít naše město ve snímku velký prostor. Dalším místem, které filmaři pro exteriérové záběry použijí, je Château de Chantilly ve Francii.

Pokud bude mít první zpracovaný román ve filmové podobě úspěch, k dispozici je dalších 10 románových dobrodružství se stejným hrdinou. Kanadský herec Ryan Gosling by tak mohl dostat v kariéře životní příležitost.

Zdroj: