Bizarní zranění Brada Pitta: Jakou část těla si hollywoodský fešák poranil při natáčení historického velkofilmu

Bizarní zranění Brada Pitta: Jakou část těla si hollywoodský fešák poranil při natáčení historického velkofilmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve filmu Troja si herec Brad Pitt netrhnul jenom hlavní roli, ale také Achillovu šlachu. Ironický je fakt, že představoval hrdinu Achilla, jehož jediným zranitelným místem byla ona šlacha.

Je vidno, že herci jsou jenom lidé a řada z nich je také pověrčivá. Věří, že je může potkat stejný osud, jako jejich filmovou postavu, a proto jsou schopni roli také odmítnout. Nejznámějším příkladem toho je Iva Janžurová, která odmítla roli ve filmu Pelíšky, což se k velké slávě filmu ukázalo jako velká chyba. Odmítla se smířit s tím, že její postava paní Krausové, manželky Jiřího Kodeta, ve filmu zemře. Brada Pitta jistě nenapadlo, že dojde k takové zvláštní shodě náhod a on utrpí stejné zranění jako hrdina.

Během natáčení snímku Troja, který měl premiéru v roce 2004, se Pitt pomyslně obul do Achillových bot tak moc, že i u něho se jako zranitelné místo ukázala pata. Podle řecké mytologie jej jeho matka, bohyně Thetis, koupala v posvátné řece Styx, aby se stal nezranitelným. Držela při tom Achilla za patu, ta tak zůstala neomytá a stala se jediným slabým místem bojovníka. Díky tomu se šlacha spojující lýtkový sval s patou začala označovat jako Achillova. Jedná se o slabé místo sportovců a při špatném pohybu snadno dojde k jejímu natržení. Přetržení může způsobit doživotní dysfunkci. 

Pitt si zranění způsobil přímo při natáčení jedné ze scén, kdy nešikovně dopadl na nohu. Tehdy devětatřicetiletý herec prodělal rupturu šlachy a daná scéna se musela znovu přetáčet až po vyléčení, o celých 10 měsíců později. Útěchou může být, že film sklidil obrovský úspěch, celosvětově vydělal 497 milionů dolarů a zasloužil si hned několik akademických ocenění, od kostýmů až po herecké výkony.