Mission Impossible: Film se natáčel v Česku, Prahu Tom Cruise označil za velmi nevzhledné a špinavé město

Mission Impossible: Film se natáčel v Česku, Prahu Tom Cruise označil za velmi nevzhledné a špinavé město
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ethan Hunt je podezřelý ze smrti svých kolegů při tajné misi v Praze, protože záhadně přežívá jenom on. Brzy potkává agentku Claire, která ovšem také přežila - a oba začnou pátrat po tom, kdo je v CIA zrádce. Celý příběh se motá kolem seznamu agentů, díky kterému se snaží zjistit viníka.

Jenomže jak se zdá, Claire, do které se mimochodem zamiloval, zas tak nevinná není. Stojí tato krásná žena za vraždami nebo se tajné vody ještě více nečekaně rozvíří?

Snímek byl natočen v Praze, Anglii, D.C., Virginii, Illinois a v Utahu

Film se natáčel během roku 1995 i u nás v České republice v Praze. Díky natáčení si Praha přišla na slušné peníze, jenom natáčení v Lichtenštejnském paláci filmaře stálo půl milionu korun denně. Tvůrci filmu pak Českou republiku označili za „vyděračskou“. Natáčelo se také na Staroměstském náměstí, kde musela být postavena fiktivní prosklená restaurace plná akvárií. Všimněte si ve filmu scény, kdy Tom Cruise při jejím výbuchu skutečně před vodou utíkal, tehdy mu střep poranil nohu.

Apple využil situace pro svou reklamu

Film pro svou reklamu využila také společnost Apple, která neměla problém zaplatit 15 milionů dolarů za propagaci produktů – televizní reklamy obsahovaly záběry z filmu. Produkt Powerbook 5300c byl dokonce prezentován v samotném filmu.

Ve filmu se měla objevit i česká herečka Zuzana Stivínová ml.

Ve filmu se objevuje postava agentky IMF, kterou ztvárnila Valentina Jakunina. Ovšem původně roli dostala Zuzana Stivínová ml., avšak kvůli divadelnímu představení v Národním divadle musela roli odmítnout.

Tento akční snímek v hlavní roli s Tomem Cruisem si nenechte ujít, vysílá jej Prima MAX v pondělí 24. 8. ve 14.45.