Další hřebík do rakve zatluče seriálu Jedna rodina Petra Nesvačilová

Další hřebík do rakve zatluče seriálu Jedna rodina Petra Nesvačilová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvůrci seriálu usoudili, že jejich kritizované dílo potřebuje další postavu. Herečka Petra Nesvačilová, která asi během mateřské dovolené bere každou nabídku, která jde kolem, má pozvednout úroveň tolik kritizovaného seriálu, který se z příběhu jedné velké rodiny stal „mexickou telenovelou“.

Dříve téměř komorní obsazení a rodinné příběhy, které byly divákům blízké, se z nepochopitelných důvodů v poslední sérii rozrostly o další dějové linky, které diváky spíše odradily.

Čtvrtníček a Nesvačilová
Čtvrtníček a Nesvačilová | Zdroj: TV Nova

Televize Nova se rozhodla, že divákům seriál prostě vnutí, a na to doplatili diváci sledující pravidelně v hlavním vysílacím čase ve čtvrtek úspěšný seriál Zlatá labuť. Ten se musel ve své závěrečné sérii spokojit s pozdějším vysílacím časem, což pro běžně pracující diváky znamená, že si premiérové vysílání neužijí a na svůj oblíbený seriál si musí počkat na reprízu, nebo si zaplatit Voyo.

Pokud si tedy tvůrci naivně mysleli, že diváci Zlaté labutě před svým oblíbeným seriálem přetrpí krachující Jednu rodinu, moc jim to nevyšlo. Ohlasy na čtvrteční večer a na seriál Jedna rodina jsou na sociálních sítích jednoznačné. Seriál Jedna rodina ztratil své kouzlo a stal se útočištěm herců, o které nikdo nestojí a kteří vytváří nereálné postavy s přihlouplými osudy.

Bohužel, českým seriálovým tvůrcům chybí pokora, a tak místo toho, aby naslouchali hlasu diváků, tlačí na obrazovky něco, u čeho se baví asi jen herci. Je to určitě strašně krásná práce, pohoda na pracovišti a přátelský kolektiv. Škoda, že se spíše nehledí na spokojenost diváků, kteří, pokud si neplatí některou placenou platformu, stojí v úterý a ve čtvrtek před volbou, co je menší zlo, zda ZOO, nebo Jedna rodina. Česká televize sice občas přijde s alternativou, ale většinou jde o reprízovanou tvorbu, jako například v současnosti, kdy se vrátil seriál Boží mlýny.

Petra Nesvačilová v Jedné rodině

Nesvačilová má ztvárnit roli „divy“ Ireny a samozřejmě ji její postava hrozně baví. Jen není jisté, zda bude bavit alespoň nějakého diváka. V seriálu se potká s doktorem Mrakem, se kterým měla v minulosti zažít pěkně žhavý vztah založený na nezvladatelné přitažlivosti.

Co má postava rodinnému seriálu dát, není moc jasné. Nové postavy mají oživit děj, ale v Jedné rodině to spíše podle reakce diváků vypadá, že toho oživení děje bylo až moc a raději by se vrátili k trochu komornějšímu prostředí z první série, kdy šlo opravdu o jednu rodinu.

Z recenzí na CSFD:

  • Dostat do pohodového rodinného seriálu tolik nesympatických postav najednou je fakt umění, asi přestávám sledovat.
  • Už z upoutávek na 3. sérii jsem nabyl dojmu, že celý koncept seriálu, který byl doteď zajímavý (jeden z mála koukatelných seriálů s neotřelým tématem střídavé péče) půjde do háje a od první minuty prvního dílu nové série se mi to i potvrdilo. Doplnění o "plonkovní" seriálové herce v čele s primářem Čtvrtníčkem byl fakt "geniální" počin a scénář se mění na jakousi další nemocniční telenovelu…
  • Díky za zničení fajn seriálu.
Zdroje článku: