Majda Ištoková z Ulice slaví dnes narozeniny. Skalní fanoušci si jistě na její roli v Ulici vzpomenou

Majda Ištoková z Ulice slaví dnes narozeniny. Skalní fanoušci si jistě na její roli v Ulici vzpomenou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nebyla to sice nepodstatná epizodní postava, ale i tak se servírka Magda Jandová v seriálu Ulice dlouho neobjevovala. Poměrně krátká, ale o to zajímavější zkušenost to ovšem byla pro její představitelku Magdalénu Bianku Ištokovou, která 6. září oslaví neuvěřitelné 41. narozeniny.

Čas neuvěřitelně letí, a tak se to může zdát jako chvíle, co se Magdaléna Bianka Ištoková objevila na herecké scéně – vystudovala totiž DAMU, kde absolvovala v roce 2007. To už se mimochodem novácká Ulice dávno večer, co večer drala na televizní obrazovky. Mladá, zajímavá krev ale byla vždy potřeba, a tak Ištoková uspěla na konkurzu a získala roli servírky Majdy. A i když tam byla poměrně krátce, dokázala slušně zamávat emocemi.

Žárlivá milenka Jardy

Majda Jandová byla servírkou v restauraci U Květy. To by ještě tak zajímavé nebylo. Jenže se tam kromě dalších postav setkala také s Jardou Hejlem, který jí na první pohled naprosto učaroval a ona se do něj zoufale zamilovala. Jenže jak všichni pravidelní diváci Ulice vědí, Jarda nikdy nebyl vzorem věrného, klidného muže, a tak to mezi nimi jednu dobu pěkně jiskřilo.

Aby to bylo ještě komplikovanější, měla Majda malou dcerku, o kterou se sama starala. A Jarda se jí zdál jako dobrý náhradní tatínek. Ale seriál Ulice je značně inspirovaný životem, a tak diváci od počátku tušili, že to nejspíš nedopadne dobře. A také že nedopadlo.

Majda začala na Jardu žárlit, vyslýchat ho, dokonce ho sledovala. Vše samozřejmě vyústilo v rozchod. Jenže ani to nebyl ještě konec milostného dramatu, protože zoufalá Majda se pokusila o sebevraždu, což byl de facto konec Magdalény Bianky Ištokové v tomto seriálu, odkud se nenápadně vytratila.

 Jarda nikdy nebyl vzorem věrného, klidného muže, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto 

Žena mnoha talentů

Sama Magdaléna Bianka Ištoková má život úplně jiný než její seriálová postava. A už toho vyzkoušela tolik, že je až s podivem, že zakotvila u herectví.
Už jako dítě projevila hudební talent a začala hrát na flétnu a pak také na housle. Tušila, že u tohoto koníčku chce zůstat, pročež se začala soukromě učit opernímu zpěvu a k tomu zpívala také ve své vlastní kapele. Když dospěla, váhala nad studiem DAMU nebo JAMU.

Kromě hraní a hudebního talentu byla obdařena i pohybovým nadáním, takže už od dětství cvičila, a to dokonce závodně. Dostala se až do vrcholové gymnastiky a možná by z ní jednou byla světová sportovkyně, kdyby nepřišel fatální úraz, který slibně rozjetou kariéru zkazil. Což ale neznamená, že pohyb zavrhla – přešla na latinsko-americké tance.

A protože jí nejspíš trochu chyběl adrenalin, vyzkoušela si i kanoistiku. Ačkoliv to zní jako neuvěřitelné množství aktivit z velmi širokého spektra, Ištokové to ani tak nestačí, a tak se ve volných chvílích věnuje jízdě na koni. My jí proto k narozeninám přejeme, ať jí elán a chuť do života vydrží i dál, a těšíme se na její další role.