Zlatá labuť: Rudolf Kučera měl převzít rodinné impérium, teď se schovává za svou nemoc. To se má ale změnit

Zlatá labuť: Rudolf Kučera měl převzít rodinné impérium, teď se schovává za svou nemoc. To se má ale změnit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejméně výrazný ze sourozenců Kučerových je Rudolf. Ten po prodělané nemoci zůstal na vozíku, a přestože ho rodina směrovala k tomu, že jednou po svém otci převezme rodinné impérium, on se z toho pod záminkou nemoci vykroutil.

Nemá žádné ambice, rád se polituje a aby měl od rodičů klid, je ochotný zkoušet další léčby. Všem je jasné, že jeho ochrnutí je definitivní a musel by přijít zázrak nebo převratný objev v medicíně. Matka Božena (Daniela Kolářová) však stále věří, že by se jeho stav mohl zlepšit. A Rudolf ji nechce zarmoutit, takže podstupuje další vyšetření a léčby.

Jeho bratr Petr mu občas závidí, že si jen tak životem proplouvá a nemá starosti a že v něm sestra Irena nevidí konkurenci, a proto ho nechává na pokoji. Rudolf je rád litovaný, je pohodlný, lenivý a nemá moc chuť něco v životě měnit. To je pro herce Petra Stacha trochu nezvyklá role, protože se k němu spíše hodí role akčních chlapíků, třeba policejních vyšetřovatelů.

Poklid dědice, který dědit nechce, je narušen příchodem Němců. Na scénu přichází mladá německá doktorka. Maminka Boženka se opět upíná k nové naději, ale doktorka Sofie Schneiderová vcelku dobře odhadla, že zázraky dělat neumí. Její úkol v životě Rudolfa bude jiný. Mladá žena mu nevyléčí ochrnutí, ale naučí ho se svou nemocí žit plnohodnotný život. Nebude to však hned a Rudolf má před sebou velký kus práce, posilování těla i ducha.

Boženka Kučerová s německou lékařkou
Boženka Kučerová s německou lékařkou | Zdroj: TV Nova

Roli lékařky, která ve čtyřicátých letech musela bojovat se stejnými předsudky jako Irena Mašková (Kristýna Ryška), si zahrála slovenská herečka Marta Maťová, která ale v dětství žila v Ústí nad Labem, a proto je její čeština naprosto přirozená a ona sama se považuje za Češku stejně jako za Slovenku.

Marta původně dělala pro seriál TV Nova konkurz na hlavní roli, ale nakonec je ráda, že dala tvář zajímavé kontroverzní lékařce, která zasáhne do mocné rodiny Kučerových.

Marta sice žije na Slovensku, kde hraje v dalším dobovém seriálu, točí také dlouhý seriál z nemocničního prostředí a hraje v divadle. Vše si tak musí dobře zorganizovat. Na natáčení jezdí do Čech především vlakem, což jí zabere pět hodin. Několik dní točí a potom se vrací domů.

V českém seriálu nehraje poprvé, vidět jste ji mohli v seriálech Policie Modrava, Dáma a král, a má i epizodní roli v nové řadě Odznak vysočina.

Zdroje článku: