Pozvání do kina: 9. září má premiéru nová česká komedie Jedině Tereza, plná romantiky, vášní a filmových hlášek

Pozvání do kina: 9. září má premiéru nová česká komedie Jedině Tereza, plná romantiky, vášní a filmových hlášek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romantická komedie láká diváky do kina výborným hereckým obsazením. Návštěvníci kina se mohou těšit na Veroniku Khek Kubařovou, Lenku Vlasákovou, Ivu Janžurovou, Igora Orozoviče, Davida Matáska a Matouše Rumla.

Snímek vznikl pod taktovkou režiséra Jaroslava Fuita, který má za sebou celou řadu úspěšných projektů jako je Comeback, Letiště, Kancelář Blaník nebo Ordinace v růžové zahradě.

Už v začátku příprav na natáčení bylo ve hře hlavní herecké obsazení: Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič. Ti dva si zahrají pár Terezu a Tomáše, kteří se mají rádi už od střední školy. Tomáš získal práci snů a dostal místo moderátora počasí v televizi. Jeho životní láska Tereza se snaží rozjet podnikání jako ševcová ručně šité luxusní obuvi, ale zatím se jí moc nedaří. Ještě, že má tak krásný vztah!

Jenže souhrou náhod se spustí řetězec nedorozumění a trapasů a jejich vztah bude muset projít velkou (a pro diváka humornou) zkouškou. Tomáš by rád vše vysvětlil, ale nějak nedostává příležitost. Místo usmíření tak vznikají další prekérní situace, kterými si mladý pár bude muset projít.

Ve filmu se objeví také charismatický David Matásek. Dvojice Orozovič – Matásek se divákům představila v seriálu Polda. Tady nebudou ale na přátelské vlně. David Matásek se předvede v roli úspěšného fotografa, který má políčeno na sympatickou Terezu, se kterou se seznámí, když si nechá ušít boty.

V těžkých časech, když má Tereza zraněné srdce, je jí oporou trochu svérázná matka. Helenu si zahrála Lenka Vlasáková. I tato dvojice už si spolu zahrála. Bylo to v komedii Ženy v pokušení, kde vytvořily také matku a dceru.

Nemůže chybět věrný kamarád Karel, který podpoří Tomáše, když bude v nesnázích. Karla si užijete v podání Matouše Rumla, který je vášnivým fanouškem filmů, a tak má na každou životní situaci hned nějakou dobrou radu, kterou nastudoval z filmu. Jenomže to, co zaručeně funguje ve filmu a končí happy endem, se v praxi v reálném světě neosvědčuje.

Malou roli zvědavé sousedky neodmítla Iva Janžurová, které se dotěrná drbna Hanušová moc líbila.

Tvůrci filmu slibují podívanou plnou filmových hlášek, které jsou u českých diváků hodné oblíbené.

Zdroj:

  • autorský článek