Fanoušci nezvládli 2. a 3. díl Bastardů. Jak to bude s pokračováním?

Fanoušci nezvládli 2. a 3. díl Bastardů. Jak to bude s pokračováním?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmová série Bastardi se dočkala už čtvrtého pokračování. Na co se fanoušci filmů Tomáše Magnuska mohou těšit tentokrát prozradil v rozhovoru sám Tomáš Magnusek

Bastardi 4 lákají na méně brutality a komediální notu

Tomáš Magnusek v jednom z rozhovorů uvedl, že jeho tvůrčím záměrem bylo tentokrát pojmout čtvrtý díl jinak než tři předchozí filmy. Možná i proto dostali noví Bastardi symbolický podtitul Reparát. Režisér se tentokrát rozhodl vsadit víc na komediální notu.

Tomáš Magnusek
Tomáš Magnusek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nexfoto

Pokračování láká i na hvězdná jména. Znovu se diváci mohou těšit například na Jiřího Krampola, Jana Přeučila, Jaroslavu Obermaierovou, Evu Čížkovskou nebo Igora Bareše.

Produkce sáhla nejen po slavných z domácí domácí produkce, ve snímku by se měl dokonce objevit i legendární bijec Jean-Claude van Damme. Zprávu nakonec potvrdil i samotný štáb poté, co jméno slavného akčního herce trochu neplánovaně prosáklo do médií. Herec byl prý ze scénáře nadšený a na roli ochotně kývl.

Režisér Tomáš Magnusek i do dalšího filmu obsadil sám sebe. Zahraje si opět učitele, který přišel pomstít brutální vraždu své sestry. Tentokrát však učitele Majera děj filmu zastihne v okamžiku, kdy se vrací z vězení, kam se dostal, když se mu podařilo brutální odplatu dokonat.

Před kamerou se setkají herci i neherci

Sekundovat profesionálním hercům budou před kamerou také neherci. A jak už je v tomto filmu zvykem, budou to povětšinou ti z romské komunity.

Sám Magnusek přiznal, že ačkoli je i jeho žena Romka, zajímá ho primárně problematika zvláštních škol. A právě s nimi jsou Romové bohužel poměrně pevně spjati. Proto se do filmu nevyhnutelně přelila i tato otázka. Ve filmu však prý zazní myšlenka, že obě etnika spolu mohou navzdory střetům dobře vycházet.

Jak dále prozradil v jednom z rozhovorů, „casting“ do rolí romských postav realizoval tak, že představitele vybíral na sociálních sítích (Instagram nebo Facebook), případně prostřednictvím svého známého přímo ve známém mosteckém sídlišti Chánov, nechvalně známém coby romské ghetto.

Ostatně hlavním „tahákem“ filmových plakátů má být jméno romského herce Zdeňka Godly, který si popularitu získal jako popelář Franta v dnes již kultovním seriálu Most! dua Prušinovský–Kolečko. Tentokrát se však převtělí do přítele ústředního hrdiny učitele Majera a také prakticky jediného blízkého člověka, který mu za deset let ještě zůstal.

Oba představitelé si prý navíc stylem humoru sedli i mimo kameru. Vzájemná chemie se tak bezesporu přenese i na filmové plátno.

Společnými silami se pak tato nesourodá filmová dvojice bude snažit obnovit zvláštní školu. A to především na popud rodičů. Učitel Majer během čtvrtého dílu Bastardů vzpomíná na své bývalé žáky a snaží se k nim znovu najít si cestu. Zároveň se ale fanoušci mohou těšit na nečekané rozuzlení příběhu.

A jak čas ubíhá se můžete podívat skrze drobnou filmovou ochutnávku. To, že čas rychle letí, bývá nejvíc vidět na dětech. A platí to i pro ty filmové. A jaké jsou osudy romských žáků po dlouhých 11 letech?

Kristýna

Kristýna už má dva vlastní potomky.

Benek

Z chlapce vyrostl dospělý mladík, ovšem vypadá to, že Benek zrovna práci příliš nedá.

Grundza

Grundza očividně o nostalgické setkání se svým bývalým učitelem nestojí.

Ervín

Z Ervína je pořád frajer. podívejte se sami na youtube

Iveta

Iveta vyrostla a dospěla, ale pořádná vyřídilka jí zůstala i po letech. podívejte se sami na youtube

Šárka

Ze Šárky je máma dvou holčiček a její bývalý učitel je nenadálým setkáním překvapen.

zdroj: