Natáčení nového filmu Bastardi 4 už je v plném proudu. O čem novinka bude a kdy ji uvidíme na filmových plátnech?

Natáčení nového filmu Bastardi 4 už je v plném proudu. O čem novinka bude a kdy ji uvidíme na filmových plátnech?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čtvrté pokračování kontroverzního, ale úspěšného filmu o problematice romských menšin tentokrát ponese podtext Reparát. Není tomu jen tak, tvůrci se totiž rozhodli děj trochu ozvláštnit a čeká nás proto něco úplně nového. Natáčení začalo teprve před pár týdny, ale už teď se máme na co těšit!

Natáčení jde zatím jako po másle

Natáčení očekávaného filmového pokračování, i navzdory nepřející době a opatřením, už odstartovalo a zatím jde vše hladce. Součástí natáčení musí ale samozřejmě být i dodržování vládních nařízení a hygienických opatření, což může být velice náročné. Přestože se na place pravidelně provádí i testy, některé scény se budou muset dotočit až později. 

Režie i scénáře se opět ujme Tomáš Magnusek, který ve filmu ztvární i jednu z hlavních rolí. Natáčet se začalo ve východních Čechách, především v České Skalici. Dalšími natáčecími lokacemi však bude také Náchodsko, Mostecko, jižní Morava a Praha.

Zdroj: Jan Sobotka

Čím se bude nový film lišit od těch předchozích?

Scénář tentokrát vsází spíše na humor než agresivitu a chybět nebude ani spousta nadsázky a ironie, které minulým dílům mohly trochu scházet. Nic se však nemění na tom, že půjde o řešení problematiky ze skutečného prostředí. Konkrétně se bude řešit to, jak vypadá střed dvou odlišných etnik, pro která je těžké se přizpůsobit, ale nakonec spolu dokáží relativně dobře fungovat.

Hlavní roli v příběhu opět sehraje učitel Majer, který se po několika letech znovu setkává se svým spolužákem ze základní školy Jurou. Soužití této nesourodé dvojice bude veselé a humorné, ale občas i dost náročné. Společně se budou snažit opět obnovit chod zvláštní školy, přičemž se znovu spojí s jejími bývalými žáky a připomenou si tak spoustu vtipných vzpomínek a situací. Navíc je pro nás přichystáno zajímavé a překvapivé rozuzlení, které byste rozhodně nečekali…

„Některé postavy se budou chovat tak, jak by to od nich divák zrovna nečekal. Ale víc prozrazovat nebudeme…. To ostatně pak uvidí v kinech,“ uvedl Tomáš Magnuska.

Nový příběh s sebou nese i nové tváře

Kromě známých tváří z minulých dílů, jako Tomáše Magnuska, Jiřího Krampola, Jana Přeučila, Jaroslavu Obermaierovou, Evu Čížkovskou nebo Igora Bareša, se můžeme těšit i na řadu nových herců. Mezi nimi bychom našli například Natálii Grossovou nebo Karlose Vémolu. Objeví se zde také hvězda novodobých seriálů a filmů, romský herec Zdeněk Godla, který si zahrál v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo MOST!.

Ve filmu přibude i několik dalších nových postav, které pro nás ale zatím zůstanou tajemstvím. 

„Počítá se také s účastí jedné světové filmové hvězdy, ale čas na to ji představit, ještě nepřišel. Diváci a fanouškové Bastardů i média se včas dozví, o koho půjde, a co bude hrát. Pro mnohé to bude velké překvapení!,“ prozradil scénarista, režisér a herec Tomáš Magnusek.

Natáčení je ale zatím podle všeho i velká zábava a všichni si mezi sebou dobře rozumí.

„Moc jsem se na natáčení těšil a jsem rád, že mě Tomáš oslovil. Už jsme si spolupráci spolu vyzkoušeli na jiném jeho projektu Škola mého života a zjistili jsme, že na sebe slyšíme. Dokonce si říkáme ´brácho´. Jsme podobné nátury, máme podobný humor a energii. Umíme si ze sebe vzájemně udělat legraci. Myslím si, že se diváci mají na co těšit,“ potvrdil příjemnou atmosféru na place Zdeněk Godla.

Kdy půjde film do kin?

Datum premiéry záleží především na vývoji pandemické situace a epidemiologických opatření v zemi. Zatím se ale předpokládá, že bychom novinku mohli v kinech vidět už na přelomu letošního a příštího roku.