Zlatá labuť: Na scénu se vrací Marek a strach z Němců začíná být zřejmý na každém kroku

Zlatá labuť: Na scénu se vrací Marek a strach z Němců začíná být zřejmý na každém kroku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policie hledá v bytě Záhoře Báru. To hodně vyděsí nové nájemníky, kterým byt Bára nabídla k dočasnému užívání. Anna Mauerová s manželem Karlem prchli z Německa kvůli své židovské národnosti, ale v bezpečí už nejsou ani v Praze. Navíc se bojí i o chlapce, kterého se ujali a požádali o jeho osvojení.

O návštěvě Němců a jejich zájmu o Báru se dozvídá Mach – a od něj i Petr Kučera. Oba mají v plánu prodavačku ukrýt do bezpečí. Na rozdíl od Báry nepodceňují nebezpečí, které hrozí každému, kdo skončí v hledáčku gestapa. Bára se schovávat nechce. Žít někde schovaná ve vlastní zemi je pro ni neakceptovatelné. Navíc si je jistá, že Němci nemají žádný důvod k tomu, aby ji drželi někde zavřenou. Ještě netuší, že žádný důvod nepotřebují hledat a že má posloužit jen jako návnada, aby se ukázal Záhoř a byl po svém útěku konečně potrestán.

Rudolf si vybírá kravatu
Rudolf si vybírá kravatu. | Zdroj: TV Nova

Rudolf se i bez doprovodu lékařky Sofie vydal na pracovní cestu kvůli vykoupení pozemků a vrátil se spokojený s tím, jak dobře pořídil. Jen Irena není z jeho úspěchu nadšená a cítí se v ohrožení. Musela se hodně snažit, aby se v rodinném podnikání prosadila.

Její otec se vždy snažil přivést k vedení firmy Rudolfa, ale kvůli starostlivé a přehnané péči matky se nakonec Rudolf smířil se životem nemohoucího člověka, který je kvůli postižení uvězněný doma. Irena si tak krůček po krůčku budovala svou pozici v rodinném podnikání a nemá v úmyslu se všeho vzdát jen proto, že se v Rudolfově životě objevila žena, která mu vrátila chuť do života.

Irena tak zapátrá v minulosti lékařky a využije jejího bývalého manžela k tomu, aby Rudolfovi ukázal Sofii Schneiderovou v jiném světle. A plán docela dobře zafunguje. Schneider se objeví v okamžiku, kdy Irena při posezení s manželem, bratrem a Sofií předstírá, jak je nadšená z proměny, kterou Rudolf předvádí.

Posezení s bývalým manželem Sofie
Posezení s bývalým manželem Sofie. | Zdroj: TV Nova

Bývalý manžel Sofii vůbec nešetří, a tak vyjde najevo, že Rudolf není první pacient, kterému lékařka vrátila chuť do života tím, že s ním skončila v posteli. On poté musel platit nemalé peníze nespokojeným rodinám pacientů, se kterými se zapletla. Zmínil i dva odstrašující případy.

Lukášovi hned došlo, že se tam naštvaný bývalý manžel neobjevil náhodou a že v tom má Irena prsty. Nedokáže pochopit, proč je vůči Rudolfovi tak zákeřná a proč se neraduje z jeho nalezené chuti do života. Ani Irenin argument, že by měl myslet na vlastní děti, nepřijímá. Irena ale rozhodně nemá v úmyslu riskovat, že zamilovaný Rudolf si pořídí potomka, který by se stal dědicem rodinného majetku, který mají šanci teď získat její děti. Pravdou však je, že Ireně jde především o vlastní postavení v rodinné firmě.

Mauerovi zažívají velké překvapení. Domů jim vkráčí nečekaný host, který má své klíče. Marek se doslechl o zatčení Báry a jen tak mimochodem nadhodil, že někdo musel Němcům říct, kde Báru najdou. A on přijde na to, kdo to byl.

Zdroj článku:
  • autorský text