Zlatá labuť: Z výtahu se v obchodním domě stává azyl pro milence

Zlatá labuť: Z výtahu se v obchodním domě stává azyl pro milence
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výtah v obchodním domě stávkuje a má výpadky. Uvnitř zůstávají uvězněné dvojice, na které malá kabinka působí jako afrodiziakum. Irena s Alenkou tak konečně mohly dát průchod svým vášním, když se ocitly izolované od dění v obchodě. A podobná situace nastala, když se uvnitř ocitl Petr s Bárou.

Irenin vztah je ovšem velmi komplikovaný a úplně zastiňuje love story Báry s pohledným majitelem obchodního domu. Irena si možná ani neuvědomuje, jak moc riskuje, když má „zakázaný vztah“ se ženou. Zatímco za pletky s milencem by jí hrozil nanejvýš rozvod a pohrdání manžela, za aférku se ženou by ji mohlo čekat vězení. Irena je však velmi sebevědomá a myslí si, že má vše pod kontrolou.

Jiného názoru je Lukáš Mašek, jenž v sobě musí svádět vnitřní boj, které ženě ve svém životě dát přednost. Klavíristka Marta se mu jako jedinému člověku svěřila s tím, komu patří hlas, který má spojený s útokem při slavnostním otevření obchodu. Lukáš, který neskrývá sympatie pro slepou zrzku, jí slíbil, že ředitele Bouchnera požene k zodpovědnosti.

ředitel Bouchner
Ředitel Bouchner. | Zdroj: TV Nova

Jenže vše se zkomplikovalo, když mu drzý Bouchner vyzradil, jaké tajemství skrývá jeho žena Irena. Zdůraznil mu také, že on by ani na okamžik nezaváhal s pikantním drbem vyjít na světlo. To by pro Irenu znamenalo vězení a celá rodina by měla ve společnosti pořádný škraloup.

Lukáš byl donucen si vybrat, kterou ženu chce zachránit. Vybral si matku svých dětí, ke které stále ještě něco cítí. Rozhodně by nechtěl, aby kvůli Ireně byli zasaženi skandálem jejich synové.

Martě se tedy chvíli vyhýbal, ale nakonec šel s pravdou ven. Řekl jí, že si musí účinný tah na Bouchnera promyslet, aby neohrozil svou manželku. Marta mu slíbila, že jméno násilníka nikomu jinému neprozradí. To dodržela, přestože na ni naléhala Bára i Irena.

Lukáš ředitelovo jméno neprozradil ani manželce, protože zná její nezkrotný temperament – první, co by udělala, by byla konfrontace s Bouchnerem, ze které by nutně nemusela vyjít jako vítěz. Jeho mlčení ji má chránit, než něco vymyslí.

Bára se ve výtahu dočkala upřímného vyznání lásky, ale to měl jednoduše Petr jen slabou chvilku – nakonec bylo zase všechno jinak. Když se Petr ocitl s Bárou uvězněný ve výtahu, byl ještě v šoku po novinkách, které si vyslechl. Markéta je smrtelně nemocná a není těhotná. Celá její rodina na něj prostě nastražila past, kterou pomohla nechtěně odhalit Sofie Schneiderová.

Petr tak byl rozhodnutý zásnubní hostinu zrušit a jít za hlasem svého srdce. Odhodlání mu však vydrželo jen chvíli. Nejprve jej hnal k zodpovědnosti k rodině otec, potom ho přemlouvala Markéta takovým způsobem, že se rozhodl jí vyhovět a vzít si ji. Jejich rozhovor na terase slyšela Bára, která byla o patro níže, a hodně ji to vzalo. Po takovém vyznání, které Petr učinil ve výtahu, najednou zase otočil. To prostě nemohla pochopit. Tak silná je jeho loajalita k rodině, že si vezme ženu, kterou nemiluje a která mu za pár měsíců zemře? A bude s ní chtít mít potomka, který vyroste bez matky?

Zdroj článku:
  • autorský text