Vilma Nyklová letos v květnu oslavila v Ulici 80. narozeniny. Herečce to však nesedí

Vilma Nyklová letos v květnu oslavila v Ulici 80. narozeniny. Herečce to však nesedí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma Nyklová, v Ulici nazývána hanlivě též jako baba Nyklová, k seriálu patří jako jeho název samotný. Dočkala se narození pravnoučete, přežila oba své muže a stále pracuje u vnučky v jejím bistru. Letos oslavila osmdesátku. Jaký je však skutečný věk její představitelky? Na tvůrce seriálu by se mohla právem zlobit.

Scenáristé herečku Jaroslavu Obermaierovou ostaršili. Ve skutečnosti je jí 76 let. S její postavou Vilmy Nyklové nemá mnoho společného, co se životního příběhu týče. Snad jen to, že obě mají jednoho syna, sedí. Jistě mají obě i dobré povahové rysy, i když je zakrývají svým přísným pohledem. Neznamená to však, že by byl ten skutečný životní příběh této ženy nezajímavý. 

Jaroslava Obermaierová je stále aktivní herečkou. Prvního většího hereckého debutu se dočkala již v devatenácti letech rolí ve filmu Souhvězdí panny, čímž se tak trochu zaškatulkovala do následujících několika rolí obsahujících erotické scény.

Nedá se jí odepřít, že byla v jejích mladých letech velmi přitažlivá. Její přísný vzhled, který byl již zmíněný, ji naopak předurčil pro role nepříjemných a podlých hrdinek filmů a seriálů, kterých se chopila skutečně bravurně. 

Aby však Jaroslava Obermaierová nezůstala proslulou jen rolemi buď anebo, protože by to jistě nebylo vůči jejímu talentu spravedlivé, dokázala zahrát i citlivé dívky s pronikavým, upřímným a čistým pohledem i charakterem. Její Kristla v Babičce z roku 1971 jistě nezůstane zapomenuta. Co jí však také nezůstalo po revoluci zapomenuto, bylo její členství v komunistické straně a zastávání všemožných funkcí.

V seriálu Ulice má svou funkci jasnou. Je to milující matka, babička i prababička, která má však ráda, když lidé fungují podle ní, což se často setkávalo a setkává v rámci rodiny s odporem. Na rozdíl od dřívějších let se však i její Vilma Nyklová umírnila, a i když její soudy jsou stále horké jako pečený brambor, naučila se svým způsobem přijímat zpětnou kritiku a omlouvat se. 

Zdroj článku: