Independence Day 2 byl v kinech před pěti lety a fanoušci se pomalu ptají: Neměl se natáčet i třetí díl?

Independence Day 2 byl v kinech před pěti lety a fanoušci se pomalu ptají: Neměl se natáčet i třetí díl?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Během natáčení filmu „White House Down“ řekl světový režisér Roland Emmerich, že nepracuje jen na jednom ale hned na dvou pokračování jeho největšího hitu „Den nezávislosti“ z roku 1996. 2016 skutečně druhý díl vyšel, ale kde je další pokračování? Budeme zase muset čekat 20 let na jeho zrealizování?

Překvapivě neúspěšný

„Den nezávislosti 2: Návrat“, jež se 2016 ukazoval na celém světě, nebyl zase takovým úspěchem, jak si to Emmerich a produkční firma přáli. U kinových pokladen to byl jasný propadák. Nakonec byl rozpočet ve výši 165 milionů dolarů vyrovnán pouze celosvětovým příjmem ve výši 389 milionů – což možná nezní jako Bůh ví jaká ztráta, ale vzhledem k předpokládané oblíbenosti díky prvnímu dílu (který patřil mezi nejlepší sci-fi-filmy devadesátých let) to bylo ohromné zklamání. Nejspíše byl chybějící Will Smith důvodem pro „nezájem“ o pokračování.

Vzhledem k neuspokojivým výsledkům prvního pokračování byl plánovaný „Den nezávislosti 3“ okamžitě zrušen, i když Roland Emmerich v únoru 2020 oznámil, že naději ještě úplně neztratil.

Nejspíše byl chybějící Will Smith důvodem pro „nezájem“ o pokračování.

Tohle měl být děj třetího dílu

Den nezávislosti 3 se s největší pravděpodobností asi jen tak v blízké budoucnosti na plátně neukáže. A pokud by se měl stát zázrak, bude to pravděpodobně remake, a ne přímé pokračování eposu. Kdyby byl film natočen, měl by vypadat nějak takto:

Na konci filmu „Den nezávislosti: Návrat“ porazí Dylan (Jessie Usher) a Jake (Liam Hemsworth) mocnou královnu. Tím je bitva sice vyhrána, válka ale nikoliv. Útok je nejlepší obrana – a proto by se „Den nezávislosti 3“ poprvé neměl zaměřovat na invazi mimozemšťanů, ale naopak na útok lidské aliance na planetu mimozemšťanů. Jenže pokud budeme muset počkat stejně dlouho jako na díl druhý, dočkáme se filmu až v roce 2036.