Zlatá labuť: Na jedné straně je dychtivé očekávání, na druhé smutek, že něco právě končí

Zlatá labuť: Na jedné straně je dychtivé očekávání, na druhé smutek, že něco právě končí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní diváci a příznivci dobového seriálu s napětím očekávají pokračování ze života svých oblíbených postav. Herci se naopak pomalu s natáčením, které se koncem ledna definitivně uzavírá, loučí. Je to smutné pro diváky i pro herce, ale možná je to pro seriál dobré rozhodnutí.

Všichni věrní fanoušci by sice chtěli, aby děj pokračoval až do konce války, ale některým seriálům další a další série škodí, takže je možná dobře, že se tvůrci rozhodli děj ukončit. Zatím se nikde nepsalo, co bude s tak drahou seriálovou kulisou, jakou je obchodní dům Zlatá labuť, dál, ale teprve až s jejím zbouráním bude jasné, že se štáb do obchodního domu již nevrátí.

Fanoušci si ještě mohou kulisu seriálu prohlédnout během „Dne otevřených dveří“, pokud byli dostatečně rychlí a stačili si vstup zamluvit. O oblíbenosti seriálu svědčí i skutečnost, že kapacita návštěvníků byla během krátké doby naplněná.

Pro některé herce končí práce, která je doslova vystřelila k divácké popularitě. Kristýna Ryška, která patřila k hercům a herečkám, co měli nejvíce natáčecích dnů, se tak konečně dočká okamžiku, kdy si po natáčení a časově náročném dojíždění z Rožnova pod Radhoštěm odpočine. Také si konečně užije více své nejdůležitější životní role doma v rodině.

Krásné a nové životní okamžiky čekají i na Adama Vaculu, který to s kuchařkou Besky myslí hodně vážně a budou si zařizovat společné bydlení. A kdo ví, třeba bude co nevidět Vacula asistovat své životní lásce u skutečného porodu, když už si to během natáčení tak hezky nacvičil.

Dotočná

Beáta Kaňoková si zájem diváků v roli Evy překvapivě vysloužila láskou k nacistovi Gruberovi. To něco vypovídá o samotné společnosti, která je ochotná tolerovat i „nezdravý vztah“, pokud je za ním láska a vášeň (tedy alespoň vztah seriálový).

I Kaňoková se přišla s kulisami seriálu rozloučit a poděkovat za skvělou atmosféru, kterou si při natáčení užila. Teď si může v klidu užít příchod druhého potomka. Herečka byla připravená se v květnu vrátit natáčet. Teď má možnost si mateřské povinnosti užít déle, aniž by si vyčítala, že přišla o velkou hereckou příležitost.

Zlatá labuť se stala specifickým projektem, kdy si nejvíce sympatií diváků získaly vedlejší postavy, a to i ty, které nemají zrovna ten nejlepší charakter (Irena, Gruber). Tvůrce překvapil zájem o lesbický vztah Ireny a Aleny, který přesáhl hranice Česka. Mnoho mladých herců získalo účinkováním v seriálu dobrý start v kariéře.

Zdroj článku:
  • Autorský text