Kvíz: Zavzpomínejte s námi na Annu Holubovou a další postavy ze seriálu Žena za pultem

Kvíz: Zavzpomínejte s námi na Annu Holubovou a další postavy ze seriálu Žena za pultem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žena za pultem je seriálem minulého režimu, který se snaží představit hokynářský svět a život jedné rozvádějící se ženské. Pamatujete si na všechno, co se v tomto seriálu odehrálo? V našem kvízu zjistíte, zda jste ve formě.

Bez Anny Holubové by seriál neměl smysl

Hlavní postavou seriálu je bezesporu Anna Holubová v podání Jiřiny Švorcové. Objevily se zde ale i další velmi významné československé herecké hvězdy, například Jana Boušková, Jaromír Hanzlík a Vladimír Menšík. My se dnes zaměříme na tehdy mladičkou herečku Hanu Maciuchovou.

Olinka Škarapesová dávala seriálu šmrnc

Hana Maciuchová si v seriálu Žena za pultem zahrála střelenou prodavačku Olinku Škarapesovou. Nebyla to ale její jediná role. V té době za sebou měla již roli Vlasty Makovcové v Chalupářích nebo paní Blažejovou v Nemocnici na kraji města. Za svůj život zahrála desítky filmových, televizních i divadelních rolí. Ke stáří ji proslavil nekonečný seriál Ulice, kde hrála Miriam, přísnou, ale spravedlivou profesorku na gymnáziu.

Získala nejedno herecké ocenění

Její talent a oblíbenost potvrzuje i spousta ocenění. V roce 2010 jí byla udělena Medaile za zásluhy v oblasti kultury. Získala i ocenění TýTý pro nelepší herečku a ocenění od Českého rozhlasu. I přesto, že byla ke konci svého života nemocná, snažila se neustále rozdávat usměvy. Na rakovinu Hana Maciuchová zemřela již před třemi roky, a sice 26. ledna 2021. Tehdy jí bylo 75 let.

 

Zdroje článku: