Kristýna Ryška představuje lesbu ve Zlaté labuti tak věrně, že jí přišlo několik dopisů od žen s nabídkou k sňatku

Kristýna Ryška představuje lesbu ve Zlaté labuti tak věrně, že jí přišlo několik dopisů od žen s nabídkou k sňatku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zlatá labuť, luxusní obchodní dům zejména pro bohatší klientelu, nabízí zboží, o jakém se lidem dosud ani nesnilo. Celkem jedenáct pater zboží té nejlepší kvality a k ruce prodavačku, která vám splní všechno, co si přejete. Tento obchodní dům skutečně existoval v Praze. Otevřen byl 19. března 1939 a stal se inspirací pro seriál, který upoutá nejenom svým dějem, ale také dobovými kostýmy a skvělými hereckými výkony.

Přijměte pozvánku do 30. a 40. let

Jednotlivé osoby představují svět, který v tomto období skutečně existoval. Setkáváme se zámožnou rodinou Kučerů, ale také se světem chudých lidí, a to prostřednictvím zaměstnanců obchodního domu. Už jen rok, kdy byl obchodní dům otevřen, nám ale může napovědět, že v seriálu MUSÍ být otevřeno také vážné téma 2. světové války. Ta začala 1. 9. 1939, což je asi půl roku po otevření obchodního domu Bílá labuť.

Dobové kostýmy jsou velkým lákadlem

Právě dobové kostýmy jsou něco, co je na seriálu velmi přitažlivé. Móda 30. a 40. let je pořád oblíbená a stala se inspirací i pro spoustu oděvů a návrhářů moderní doby. Sluší to všem, obzvláště pak Ireně Maškové, kterou si zahrála Kristýna Ryška. Milovnice luxusu a módy předvádí přenádherné kousky oblečení, které její postavě opravdu svědčí. Výrazné doplňky, šperky, šátky či kabelky, to vše nosí s noblesou. A nejen pánové na ní mohou oči nechat!

Irena vs. Kristýna

Irena je sebevědomá, cílevědomá a schopná jít přes mrtvoly. Neváhá škodit, aby získala prospěch sama pro sebe, i kdyby měla obětovat vlastní rodinu. Takovou mrchu musí diváci skutečně nenávidět, co myslíte? Ve skutečnosti ale patří právě Irena k nejoblíbenějším postavám, a to navzdory skutkům, kterých se dopustila. Kristýna Ryška roli Ireny vystihla naprosto přesně a rozhodně jí patří velký podíl na tom, že je seriál tak úspěšný. Jak sama představitelka vzpomíná na svou roli?

Vzpomínky na natáčení

Seriál má celkem tři série, natáčení trvalo rok a půl. To už je doba, za kterou si lidé na sebe zvyknou a vytvoří si pouto. Konec natáčení přijímají tedy se smíšenými pocity. Sama Kristýna Ryška uznává, že ne vždycky to bylo jednoduché. Pracovní vytížení má totiž za následek to, že herci chybí doma. Konečně se prý bude moct věnovat svému manželovi. Tlak při natáčení byl opravdu velký, přesto prý podle Kristýny nedošlo k tomu, že by na sebe byli lidé nepříjemní.

Nabídky k sňatku

Irena Mašková to nemá jednoduché. I když má rodinu, uvědomuje si, že předmětem jejího zájmu jsou ženy, ne muži. Díky této skutečnosti má divák příležitost zjistit, jak se na tehdejší gaye a lesby pohlíželo a jak probíhala jejich „léčba“. Kristýna Ryška představuje lesbu tak věrně, že jí přišlo několik dopisů od žen s nabídkou k sňatku. Nutno ale říci, že herečka je šťastně vdaná – za muže.

„Pojďme točit, vy mr.ky!“

Kristýna Ryška také zavzpomínala na výroky některých svých kolegů a členů štábu. Její seriálový manžel Lukáš Mašek, kterého představuje Robert Mikluš, proslul hláškou: „Pojďme točit, vy mrdky, herec národního divadla čeká!“ Petr Kostka, představitel otce Ireny, „by s tím nehejbal“, pro Adama Vaculu, který si zahrál bratra Ireny a hlavní mužskou roli Petra Kučery, zase bylo typické: „To ne, kámo!“ To jsou věci, které jí budou chybět.