Kvíz: Zavzpomínejte s námi na dobrodružství kluků z bandy Bylo nás pět

Kvíz: Zavzpomínejte s námi na dobrodružství kluků z bandy Bylo nás pět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal Bylo nás pět. Komediální seriál především pro mladší diváky letos oslaví již 40 let od svého vzniku. Zavzpomínejte na něj s námi v našem kvízu.

Kniha Karla Poláčka inspirovala natočení seriálu

V roce 1994 došlo k natočení jednoho z velmi úspěšných českých dětských seriálů. Za jeho scénářem stál Ondřej Vogeltanz a Karel Smyczek. Námět vycházel ze stejnojmenné knihy Karla Poláčka.

Petr Bajza a jeho kamarádi prožili nejednoho dobrodružství

Chlapcem, který příběh vypráví, je Petr Bajza. Toho si zahrál bývalý dětský herec Adam Novák. I přesto, že si zahrál i v dalších seriálech, právě postava Petra Bajzy jej proslavila nejvíce. Adam Novák, který je momentálně spíše scénografem, je také bratrem úspěšné české herečky Sandry Novákové. Ta si zahrála postavu holčičky Evy Svobodové, do které se Bajza zamiloval.

Skvělá herecká dvojice Veškrnová a Navrátil

Rodiči hlavní dětské postavy byli Bajzovi. Ty si zahráli Oldřich Navrátil a Dagmar Veškrnová. Oba dva se proslavili i v dalších divadelních a filmových rolích. Oldřich Navrátil začal hrát již v 80. letech minulého století. Mezi jeho nejznámější role patří postavy ve filmech Jak svět přichází o básníky, Prázdniny pro psa, Dívčí válka či seriály Když se slunci nedaří nebo Přítelkyně z domu smutku. Dagmar Havlová, dříve Veškrnová, má za sebou snad až stovky rolí. Mezi velmi úspěšné patřily mladé dívky ve filmech jako Holka na zabití, Holky z porcelánu nebo Zítra to roztočíme, drahoušku...!

Zdroje článku: