Věděli jste, že Wimbledon (2004) je založený na skutečném příběhu talentovaného tenisty?

Věděli jste, že Wimbledon (2004) je založený na skutečném příběhu talentovaného tenisty?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen díky divoké kartě se tenista Peter Colt mohl zúčastnit nejslavnějšího tenisového turnaje v Londýně. Právě Wimbledonem chce Peter svou sportovní kariéru ukončit. Na hotelu se díky náhodě s klíčem seznámí s vycházející tenisovou hvězdou Lizzie Bradburyovou.

Jenže jejich společné chvilky jsou příčinou hrozby, že mladá tenistka může z turnaje vypadnout. Nechají se oba unést svými emocemi nebo zapojí své hodnoty?

Jsou si hlavní hrdina a Chorvat skutečně tak podobní?

Hlavní postava Peter Colt, kterého ztvárnil Paul Bettany, je inspirován talentovaným chorvatským tenistou Goranem Ivaniševičem. I když byl tenista velmi nadaný a jeho hra byla skutečně kvalitní, nikdy z žádný Grand Slam turnajů nevyhrál. Až v roce 2001, na sklonku své kariéry, se díky divoké kartě mohl zúčastnit Wimbledonu. Ve hře na pět setů tehdy zvítězil nad Patrickem Rafterem, a tak získal svůj vysněný titul.

Původní obsazení herců mělo být zcela jiné

V samém začátku tvorby filmu se hlavními hrdiny měli stát Hugh Grant a Reese Witherspoonová nebo Cameron Diazová. Také roli Jakea Hamonda, jenž byl Peterův tenisový parťák, měl původně získat Ian Someralder, místo něj nastoupil Austin Nichols.

Představy musí jít někdy stranou

Režisér filmu Richard Loncrain měl představu, že herci budou hrát skutečně jako tenisoví profíci, ovšem posléze zjistil, že je to nereálné. A tak herci odehráli pouze podání a zbytek zápasů je dodělán počítačovou úpravou.

Film stál víc, než vydělal

Tato romantická komedie vyšla na téměř 31 milionů dolarů, ovšem jeho výdělek byl mnohem menší. Během svého úvodního víkendu v kinech vydělal pouhých 7 milionů dolarů a po měsíci promítání jeho obrat činil 16,8 milionů dolarů.

Jestli vás zajímá, jak to mezi Peterem a Lizzie dopadne, nezapomeňte se na film podívat.