Magdino rozhodnutí v úterní Ulici vyvolá radost i slzy zoufalství

Magdino rozhodnutí v úterní Ulici vyvolá radost i slzy zoufalství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda dá před ředitelskými důtkami přednost alternativnímu trestu, čímž potěší Otíka a rozbrečí svou zástupkyni Soňu. Ta totiž získá neodbytný dojem, že její názory nikoho nezajímají a že ji benevolentní Magda staví do komplikované pozice. U studentů teď nebude mít žádnou autoritu.

Uplakaná Soňa zvažuje odchod ze školy

Magdino definitivní oznámení o tom, že se ředitelské důtky nekonají, bude mít na lidi různý dopad. Otík radostí div nevyskočí z kůže a děkuje bohům za to, že je svět zase v pořádku, že se Magda vrátila do práce a zatne té potvoře Čechové tipec. Soňa vezme zprávu o alternativním trestu, který si navíc mají Štefan s Milanem sami vymyslet, poněkud hůře.

Soňa se bojí, že u studentů ztratí respekt.
Soňa se bojí, že u studentů ztratí respekt. | Zdroj: TV Nova

Když jí Magda řekne, že zrušila schůzku školní rady, Soňa se na chodbě sesype. Osamělou a se slzami na tvářích ji tam najde Prokop, jehož pochopitelně vyleká představa, že se stalo něco hrozného. Soňa neví, jak dál. Neví, jestli má vůbec ještě smysl učit na škole, kde nemá autoritu, kde nikoho nezajímají její návrhy a kde to ředitelka vede od desíti k pěti. Na začátku si tak dobře rozuměly, ale pak se něco pokazilo a teď… Možná by bylo nejlepší zkrátka odejít.

Prokop se pokusí svou kolegyni utěšit a povzbudit. To, že mají s Magdou rozdílné názory na výchovu, ještě neznamená, že by jejich spolupráce nemohla fungovat. Mohou se vzájemně poučit a inspirovat. Určitě z nich jednou bude skvělý tým, Soňa to jenom nesmí hned vzdávat. Sotva nastoupila a Prokopa by mrzelo, kdyby opravdu odešla.

Pohlednice má být důkazem blízkého vztahu

Soňa si Prokopova slova zřejmě vezme k srdci, protože před Magdou uzná, že to s těmi důtkami nezvládla, a odkývne jí i pozvání na večeři. Magda totiž potřebuje zkontrolovat uzávěrku a Soňa slíbí, že jí s tím po dobrém jídle a v přátelské atmosféře u vína pomůže. Jejich setkání nejdřív probíhá bez problému, ale pak si Soňa uvědomí, že chce probrat ještě jednu pracovní drobnost, a vytáhne pohled, který Matěj poslal Magdě z rodinných cest.

Znovu tak dojde řeč na to otravné téma, že paní ředitelka má se svým studentem příliš blízký vztah. Soňa si dokonce myslí, že se jí po Matějovi, který s tátou a bratrem jezdí po Evropě, určitě stýská. Magda prohlásí, že klukům Dvořákovým prostě jenom fandí, když ví, jak těžké měli dětství bez maminky a jak moc se jejich táta snaží, aby je uživil. Soňa jedovatě namítne, že fandit se má z tribun, zatímco Magda se pohybuje přímo na hřišti…

Vanda vymýšlí vánoční dárek pro Luďka

Vanda se v úterý sejde s Kristýnou v Coolně a pokusí se z ní vytáhnout inspiraci na vánoční dárek pro Luďka. Pevně doufá, že čas Vánoc, kdy si lidé odpouštějí a chovají se k sobě hezky, by pro ni mohl být konečně příležitostí získat zpátky manželovu přízeň. Co mu ale dát? Nějaký zážitek? Nebo snad vlastnoručně upečené cukroví?

Co má ještě Vanda udělat, aby jí Luděk odpustil?
Co má ještě Vanda udělat, aby jí Luděk odpustil? | Zdroj: TV Nova

Je nešťastná z toho, že jí hvězdy dávají nejasná znamení, jako by ji v lásce k Luďkovi testovaly. Kristýna jí ale stejně moc neporadí. Ví, že to jediné, co táta aktuálně potřebuje, je dodělat úpravy na domě, s tím mu ovšem pomáhá Evžen. Vanda to přesto vezme jako šanci udělat další krok k záchraně manželství. Jestli se jí to vyplatí, je věc druhá…

Zdroj článku:
  • Autorský text