Tento film není jen parodie na nejznámější dinosauří ságu, ale i satira na covidovou pandemii

Tento film není jen parodie na nejznámější dinosauří ságu, ale i satira na covidovou pandemii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co dělat, když je covidová pandemie, která komplikuje natáčení kinových trháků? Uděláte si z toho srandu. Satirická komedie V bublině se zabývá přesně tím, co poslední dva roky kazilo filmová natáčení.

Hned dvojitá satira

„V bublině“ je dlouho očekávaná novinka na Netflixu. V komedii, kterou režíroval Judd Apatow se objeví velmi známé hvězdy jako třeba Karen Gillanová (Nebula v MCU), Pedro Pascal („The Mandalorian“) a David Duchovny („Akta X“). Děj se točí kolem výroby fiktivního filmu „Cliff Beasts 6“. Toto dinosauří dobrodružství nepřipomíná svým tématem jen „Jurský svět“, jeho levnost a béčkový vzhled se podobá i filmům, jako je „Žralokonádo“ nebo „Sharktopus“.

Natáčení tohoto fiktivního filmu je však ztíženo pandemickými požadavky, takže snímek „V bublině“ funguje i jako satirický pohled na covidovou situaci z posledních dvou let.

Covidové problémy

Když se rozjela covidová pandemie, nikdo si nedokázal představit, co by se z toho mohlo stát. Celý svět se doslova zastavil a nic nefungovalo. To samé platí i pro Hollywood a produkční firmy. Roztočené seriály přestaly fungovat, plánované filmy musely být odloženy a jen pomalu se lidé mohli vracet k natáčení.

Přesně to paroduje „V bublině“. Problémy při dodržování odstupů, celý štáb za rouškami a nekonečné dezinfikování rukou, rekvizit a kostýmů bylo možná hygienické, ale maximálně komplikující. Dobré je, že „V bublině“ nezkouší být extrémně vážný, můžeme se tomu tedy zcela bez viny zasmát. Film bude zveřejněn 1. dubna na Netflixu.

Zdroje článku: