Ve čtvrteční Ulici se Hynek pohádá s Dášou a Vanda obdaruje Blanku něčím, co ji rozhodně nepotěší

Ve čtvrteční Ulici se Hynek pohádá s Dášou a Vanda obdaruje Blanku něčím, co ji rozhodně nepotěší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hynek už dlouho tiká jako bomba kvůli Dáše a její touze po postupu v kariéře. Dnes konečně vybouchne a pohádá se s ní před očima zaražené Gábiny. Alespoň že u Vandy panuje lepší nálada. Blanka jí pomůže sehnat byt. Teď ještě získat práci a Luďkovo srdce. Snad si mezitím nenašel jinou přítelkyni.

Hynek ztropí Dáše scénu přímo před Gábinou

Hynek ve čtvrtek slíbí Dáše, že se postará o synka a odvede ho na atletiku, kterou si u něj koneckonců sám prosadil. V poslední chvíli ale Dášu vyšplouchne s tím, že musí pečovat o své klienty. Jeho práce trenéra totiž živí celou rodinu a Hynek si zkrátka nemůže dovolit někoho odmítat nebo přesouvat na jindy jen proto, že si jeho partnerka něco umanula. Vypadá to, že ona tak prošvihne první důležitou část pracovního kurzu. Naštěstí je tady ještě Gábina, která jí duchapřítomně vytrhne trn z paty. Nabídne se, že Toma na atletiku odvede, pak ho vezme k sobě domů, kde si může hrát se Šimonem.

Hynek musí mít všechno po svém.
Hynek musí mít všechno po svém. | Zdroj: TV Nova

Vděčná Dáša souhlasí a později si synka přijde ke Gábině vyzvednout. Potká se tam ale s Hynkem, který špatně pochopí její zprávu. Co vznikne jako pouhé nedorozumění, se rychle zvrtne v ostrou hádku, jíž Gábina musí být svědkem. Určit, kdo je v téhle situaci v právu, ale není snadné. Má pravdu Hynek, jenž se zlobí, protože Dáša proměnila jejich domácnost v chaos? Nebo by si Dáša měla dupnout a prosadit sen o kariéře, který až dosud kvůli rodině odkládala? Nad těmito otázkami se málem pohádají i Gábina s Jirkou, než si uvědomí, že starosti druhých by raději měli přenechat jim.

Vanda shání práci a zjišťuje, zda má Luděk přítelkyni

Vanda se objeví u Blanky s kyticí, aby jí opožděně popřála k narozeninám a poděkovala za sehnání přechodného podnájmu. Smlouvu uzavře na dobu neurčitou, ale neočekává, že by v novém bytě zůstala dlouho. Je přesvědčená, že až její manželská krize pomine, vrátí se s velkou slávou k Luďkovi. Začne sondovat, jestli si mezitím nenašel novou přítelkyni, přičemž je více než ochotná mu případný mimomanželský poměr prominout. Zmíní také, že si konečně shání práci. Nespokojí se ale s ničím menším, než je pozice sekretářky. Rozeslala už několik životopisů, jenže zatím jí zpátky přišly samé nicneříkající odpovědi typu „brzy se vám ozveme“.

Vanda rovněž překvapí Blanku, když jí jako dárek přinese kýčovitou sošku ptáčků, přesně takovou, jakou nedávno obdržela od mámy a „nedopatřením“ ji rozbila. Evžen už sahá po paličce na maso, ale jeho milá jej nakonec zkrotí. Dokonce ani Blanka nemá to srdce rozdrtit něco, co jí přinesla mile naivní Vanda. Prostě ptáčky schová někam hodně hluboko a vytáhne je na světlo jenom tehdy, když Vanda přijde na návštěvu.

Mnozí, včetně Marie a Veroniky, nechápou, proč se vlastně Blanka tolik angažuje, pokud jde o Vandu a také o Evženovu exmanželku Hanu. Obě jsou dospělé, tak proč by je měla vodit za ručičku? Inu, Vanda Blance připadá roztomile bezprizorní a Hany je jí jednoduše líto. Právě paní Šmýdová jí dnes zavolá se zajímavými novinkami…

 

Zdroj článku:
  • Autorský text