Další dětští herci z českých filmů a seriálů, kteří se před kamerou do dospělosti neudrželi. Co dělají dnes?

Další dětští herci z českých filmů a seriálů, kteří se před kamerou do dospělosti neudrželi. Co dělají dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne každé dětské hvězdě se podaří zazářit i v dospělosti. Mnoho z nich proto zůstane ve škatulce dětského herce navždy a filmu se musí po pár rolích přestat věnovat. Pamatujete si ještě na tyto herecké hvězdičky? Co dělají dnes?

Jana Havlatová

Jana Janatová, provdaná Havlatová, měla v dětství ráda tanec, a tak se rozhodla pro studium baletu na Taneční konzervatoři v Praze. Ještě během studia se však přihlásila na konkurz do seriálu My všichni školou povinní (1984). Režisérovi Ludvíku Rážovi se zalíbila a obsadil ji proto do role Jitky Povejšové, která jí přinesla největší úspěch. Následně se v menších rolích objevila ještě v seriálech Synové a dcery Jakuba skláře (1985) a Cirkus Humberto (1988). Za zmínku stojí také film Papilio (1986), který byl jedním z jejích posledních hereckých počinů.

V herecké kariéře už sice dále nepokračovala, ale vypracovala se hodně vysoko právě v tanci. Působila například v taneční skupině UNO a byla sólistkou Hudebního divadla Karlín. Nějaký čas také trénovala sportovní gymnastiku a jedním z jejích studentů byl mimo jiné krasobruslař Tomáš Verner.

Nyní se věnuje především módnímu návrhářství a má svou vlastní půjčovnu svatebních a společenských šatů v Benešově. Je vdaná a má tři děti, ale i tak se stíhá stále věnovat milovanému tanci díky vedení kurzů baletu a flamenca.

Michaela Kudláčková

Michaela Kudláčková si v seriálu My všichni školou povinní zahrála po boku Jany Havlatové jako Barča Hrdinová. Nebyla to však její první role. Hrát začala už v šesti letech a proslavila se už rolí Veroniky ve filmu Veronika, prostě Nika (1980). Zahrála si ještě v několika filmech, z nichž za zmínku stojí hlavně Skleněný dům (1981), Poslední propadne peklu (1982) nebo Cesta kolem mé hlavy (1984). V 80. letech se stala jednou z nejobsazovanějších dětských hereček a nepochybovala o tom, že u herectví zůstane až do dospělosti.

Její plány jí však pokazily dvakrát nezdařené přijímačky na konzervatoř. Dlouho se s neúspěchem vyrovnávala a vystřídala od té doby několik zaměstnání, a to včetně taxikářství, barmanství nebo novinařiny. Nakonec se ale našla v esoterice, které se dodnes úspěšně a intenzivně věnuje. 

Antonín Kala

Antonín Kala chodil od 3. třídy do amatérského divadelního sboru Pírko, kde se mu herectví skutečně zalíbilo a zvolil si ho proto jako svou budoucí profesi. Nejvíce ho proslavila role Oskara Blechy v seriálu Létající Čestmír (1983). V té době už za sebou měl pořádnou řádku menších rolí, a tak měl také plno hereckých zkušeností. Postupně se však před kamerou přestával tak často objevovat. Nakonec se začal věnovat spíše moderátorství.

V současné době působí jako moderátor v brněnském rádiu. Jednou za čas se ale v nějaké té menší roli ještě objeví. Tou poslední byla epizodní role v seriálu Helena v roce 2018.

Michal Dymek

Michal Dymek v dětství patřil mezi nejznámější dětské herce. Pamatovat si ho můžete například jako Tomáše z filmu Páni kluci (1975). Zahrál si také v seriálu Tajemství proutěného košíku (1977) nebo v Indiánech z Větrova (1979). Poslední výraznější roli ztvárnil ve 22 letech v dramatu Holka na krátkou trať (1984).

V současnosti se živí jako podnikatel, ale stejně jako Antonín Kala si občas v nějaké menší roli zahraje. 

Veronika Týblová

Herecká kariéra Veroniky Týblové neměla dlouhého trvání, ale přesto se nám svými rolemi vepsala do paměti. S herectvím začala ve filmu Kočičí princ (1978), kde se setkala s dalšími hereckými hvězdami, například Žanetou Fuchsovou nebo Terezou Brodskou. Největší úspěch jí však přinesla role Mařenky v seriálu Arabela (1980).

S herectvím skončila, protože odmítla účinkovat v politických filmech. Po gymnáziu proto vystudovala pedagogickou školu a nyní učí na základní škole. Je dvakrát rozvedená a má dvě děti.

 

Zdroje: