Dětští herci z oblíbeného seriálu Vyprávěj. Věnují se stále herectví nebo zůstali jen u jedné role?

Dětští herci z oblíbeného seriálu Vyprávěj. Věnují se stále herectví nebo zůstali jen u jedné role?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O seriálu Vyprávěj něco zaslechli snad všichni. Příběh rodiny ze šedesátých let je plný nostalgie, zábavných, ale i smutných vzpomínek a událostí. Seriál je hvězdně obsazený a objevila se v něm pořádná řádka herců. Je proto jasné, že mezi nimi bylo i pár dětí. Jak se jim daří dnes? 

Zdeněk Piškula

Mladý Zdeněk Piškula se dnes řadí mezi známé herce, ale Vyprávěj bylo jeho úplně první televizní rolí. V seriálu se objevil už ve svých třinácti letech. Bylo to ve třetí řadě, kde ztvárnil dospívajícího Jana Dvořáka, staršího syna Karla a Evy. Poté se vrátil ještě na pár dílů čtvrté série.

Od té doby se mu začalo hodně dařit. Hraje ve filmech, seriálech i divadle. Účastnil se také soutěže StarDance, kterou společně se svou taneční partnerkou vyhrál. V poslední době jste ho mohli zahlédnout například v komedii Poslední aristokratka (2019) nebo životopisném seriálu Božena (2021).

Filip Antonio

Filip Antonio se herectví také věnuje i po své roli ve Vyprávěj. Letos oslaví své devatenácté narozeniny, ale ve Vyprávěj se poprvé objevil už jako devítiletý. Ztvárnil roli Matěje Dvořáka, mladšího bratra Jana. Při natáčení některých dílů se tedy se Zdeňkem Piškulou setkali.

Vyprávěj sice nebylo Filipovou první rolí, ale i tak jeho kariéru seriál poměrně slušně nastartoval. Později si zahrál například v komediích Jak básníci čekají na zázrak (2016) nebo Špunti na vodě (2017). Nyní hraje také v seriálu Špunti na cestě, který je volným pokračováním Špuntů na vodě.

Tereza Drábková

Tereza Drábková se od dětství věnovala zpěvu a dokonce vyhrála první místa v soutěžích Junior Talent 2011 a Bořeňská čarodějnice 2011. Kromě Vyprávěj si zahrála také v Ordinaci v růžové zahradě a v Nevinných lžích. Tím ale bohužel její televizní herecká kariéra skončila. Nadále se však věnuje zpěvu a divadlu. Vydala několik vlastních písní a hraje v Divadle Broadway a Městském divadle v Mostě.

Ve Vyprávěj hrála Josefínu Horovou, dceru Lucie a Václava Hory. Objevila se sice jen v páté řadě seriálu, ale i to jí pomohlo k nastartování herecké kariéry.

Jáchym Kovář

Jáchym Kovář si ve Vyprávěj střihl jen menší epizodní roli, ale pokud seriál znáte, pravděpodobně si ho budete pamatovat i tak. Zahrál si totiž nemanželského syna Václava Hory v šesté sérii.

Objevil se také ve dvou krátkometrážních studijních filmech a seriálu Ulice, ale tím jeho herecká kariéra skončila. Nevěnuje se ani divadlu, tak doufejme, že našel štěstí někde jinde.

 

Zdroje: