Ve čtvrteční Ulici udělají Kateřina a Lexík něco pěkného pro tátu a Vilma zariskuje s důvěrou ve Vildu

Ve čtvrteční Ulici udělají Kateřina a Lexík něco pěkného pro tátu a Vilma zariskuje s důvěrou ve Vildu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír se smiřuje s tím, že z jeho kočičího nápadu nebude nic, ale mrzí ho to. Kateřina a Lexík nechtějí, aby byl smutný. Naštěstí chytrou paní Dubovskou napadne, jak mu zlepšit náladu. Horší je, že Vilma se trápí kvůli nemocnému pejskovi pana Burdy. Jen aby nedoplatila na svou starostlivost.

Vildův pes strádá, Vilma ho chce podpořit i finančně

Kočka není tvor pro každého, to už teď ví i Lumír Nykl (Václav Svoboda), který doufal, že svým překvapením udělá synovi a partnerce radost, leč opak byl pravdou. Kateřina (Martina Randová) se mu pokusí šetrně vysvětlit, že proti kočkám nic nemá, ale doma je zkrátka nepotřebuje. Kočičí záchod všude šíří zápach, samotné zvíře vše poškrábe, navíc s ním není žádná velká zábava. Lumír vytuší, že argumentovat nemá smysl, tenhle boj prostě prohrál.

Kateřina a Lexík si dnes Lumíra udobří.
Kateřina a Lexík si dnes Lumíra udobří. | Zdroj: TV Nova

S nepořízenou se proto odebere k mámě, aby nějak naložil s krabicemi plnými potřeb pro kočky. Vilma (Jaroslava Obermaierová) se ho při té příležitosti zeptá, v jakých výších se asi pohybují výdaje za veterináře. Předstírá, že to chce vědět jen tak ze zvědavosti, aby měla představu, ale ve skutečnosti se informuje kvůli kamarádovi Vildovi (Arnošt Goldflam) ze sociálních sítí a jeho nemocnému jezevčíkovi Karlovi, kterého bolí pacička a bude muset zřejmě na operaci.

Tyhle podrobnosti Lumírovi zamlčí, přesto si s jeho pomocí potvrdí, čeho se obávala. Bez pojištění se takový zákrok může vyšplhat do závratných sum. Vilma by ráda podpořila Vildu víc než jen psychicky. Pravděpodobně se mu navzdory draze zaplaceným špatným zkušenostem rozhodne poslat i finanční podporu, což ale nikomu otevřeně nepřizná.

Omluvné překvapení pro smutného Lumíra

Kdykoli se v malém bytě objeví nějaká návštěva, Vilma rychle schová tablet ve strachu, že přichází právě Lumír, jenž by určitě spustil salvu výčitek. Tentokrát to ale bude jen Vendula (Anežka Rusevová), která si samozřejmě všimne, jak poplašená babička je. Přitom nedělá nic špatného, když chce přátelsky podpořit kamaráda a jeho nemocného psa. Kdyby však Vendy tušila, že babička hodlá sáhnout na svůj účet, možná by vyváděla stejně jako táta.

Mezitím Lumír odjíždí do útulku, aby s hanbou přiznal, že si odtud žádného kocourka nevezme. Alespoň jim tam nechá všechny kočičí potřeby, které už stihl nakoupit, a tak udělá dobrý skutek. Přesto mu bude líto, že to takhle dopadlo, a jeho smutek potrápí i Kateřinu. Lumírova partnerka moc dobře ví, že se s Lexíkem (Filip Hornyak) včera nezachovali zrovna šetrně, když kočku v domácnosti rázně odmítli. Proto teď Kateřina klučíkovi navrhne, aby společně připravili tátovi dobrou večeři. Ta mu jistě zvedne náladu!

Jak se později ukáže, tenhle předpoklad byl naprosto správný. Lumíra domů přitáhne lahodná vůně steaků a brambor. Po obzvlášť dobré večeři ho Kateřina překvapí i výtečným koňakem na slehnutí, takže v závěru večera už Lumír opravdu nebude mít, na co by si stěžoval. Snad mu to vydrží alespoň do chvíle, než se dozví, co zase vyvádí jeho nepoučitelná máti.

Zdroj článku:
  • Autorský text