Úterní Ulice: Svatka dostává košem, Prokop vyhrožuje výpovědí a Iva se zdrží na Duškově oslavě

Úterní Ulice: Svatka dostává košem, Prokop vyhrožuje výpovědí a Iva se zdrží na Duškově oslavě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matěj Svatce přizná, že se mu líbí někdo jiný. Prokopa rozčílí Eddieho přístup a Magdina neprofesionalita tak, že se rozhodne odejít ze školy. Vilma má být z chirurgie přesunuta buď do domácí péče, nebo na jiné oddělení. Vítek se vykroutí z Duškova večírku, na rozdíl od Ivy, jíž se to tam zalíbí.

Matěj se Svatce líbí, bohužel má oči pro jinou

Svatka se těší, že půjdou s Matějem Dvořákem do kina, ale on ji zničehonic odmítne. Marek totiž z pouhé představy, že by si ti dva někam vyrazili, hloupě vyšiluje. Matěj ho nechce zbytečně dráždit, a tak vysvětlí Svatce, že je sice skvělá holka, jenomže jemu se líbí někdo jiný. Vyjít si můžou, ale ne na rande. Jedině jako kamarádi. Svatka je zklamaná, přijme to však dobře.

Prokop rozbrečí Magdu – chce odejít ze školy

Magda nakráčí do kabinetu, aby Prokopovi vítězoslavně přehrála zprávu od Ireny, že inspektoři byli spokojení a Eddie postupoval správně. Jedná se pochopitelně o nepříjemný incident v tělocvičně, kdy Eddie nechal studenty na chvíli bez dozoru, aby vzal do umývárny krvácejícího Marka Dvořáka.

Ačkoli se nic tak hrozného nestalo, Prokop se rozčílí a vyzve Magdu, aby se mu omluvila, což ona samozřejmě neudělá. Jako obvykle má každý z těchto dvou paličáků vlastní pravdu a pohled na věc. Rozpoutá se mezi nimi další pekelná hádka, během níž se Magda dozví, že Prokop její postup pokládá za neprofesionální, že už ji vlastně ani nemůže vystát a že chce definitivně odejít ze školy. Tím Magdě hodí pod nohy nejeden klacík, protože společně s dalším tělocvikářem teď bude muset hledat ještě jednoho učitele a nového zástupce. Navíc ji mrzí, že se s Prokopem nedovedou bavit normálně.

Vilma se nechá přesunout na oddělení následné péče

Dostat do Vilmy jídlo se jeví jako nadlidský úkol. Lumíra napadne, že by bylo dobré zapojit Lexíka. Místo školního oběda by se mohl najíst s babičkou v nemocnici a maličko ji popostrčit správným směrem. Chlapec pro babičku vyrobí strážného andílka, aby se s jeho pomocí rychleji uzdravila. Přál by si, aby to bylo co nejdřív, ať zase můžou společně jezdit na dobrodružné výlety.

Lumír se snaží dostat do mámy jídlo.
Lumír se snaží dostat do mámy jídlo. | Zdroj: TV Nova

Na chirurgii už nemůžou pro Vilmu nic víc udělat, a tak zbudou dvě možnosti. Buď může jít rehabilitovat do domácí péče, přičemž Lumír s rodinou by se o ni museli starat dvacet čtyři hodin denně, nebo se nechá přesunout na oddělení následné péče. Aby Vilma nebyla rodině na obtíž, vybere si bez váhání tu nemocniční variantu, aniž by cokoli řekla Lumírovi nebo třeba Vendule.

Z Duškova večírku se Michal vrátí bez mámy

Večer mají Klímovi vyrazit na Duškovu párty, ale Vítek je unavený a vůbec se mu nechce. Vyvlíkne se z toho a svou ženu Ivu poněkud zklame. Už dlouho si společně nikam nevyšli. Půjde tedy sama s Michalem, zatímco Vítek zůstane doma a udělá čáru přes rozpočet Báře, která se chce na nějaký čas nastěhovat zpátky k rodičům. Doufala, že jí s věcmi pomůže Bruno a že si pak udělají příjemný večer v bytě, kde kromě nich nikdo nebude. No, snad to vyjde příště.

Později, když už Vítek bude pospávat na gauči, se objeví Michal, ovšem bez mámy. Ta se rozhodne na zábavném večírku ještě trochu zdržet.

Iva by ráda zase bydlela s dcerou.
Iva by ráda zase bydlela s dcerou. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text