Iva z Ulice v slzách: Její těhotenství je zamlklé, přesto se chytá bláhové naděje

Iva z Ulice v slzách: Její těhotenství je zamlklé, přesto se chytá bláhové naděje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bohužel to vypadá, že Iva Klímová z Ulice žádný kočárek vozit nebude. Ve čtvrteční epizodě jí doktor oznámí, že jejímu miminku přestalo bít srdíčko. Na obzoru se objeví nepatrná naděje, které se nešťastná máma nechce pustit.

Iva si od lékaře vyslechne bolestný verdikt

V začátcích Ivina těhotenství manželé Klímovi netušili, co si počít. Nějakou dobu uvažovali o interrupci, ale nakonec se rozhodli dítě si ponechat. Šťastnou novinku dlouho tajili před svými staršími dětmi, Bárou (Eliška Bašusová) a Michalem (Karel Klement), ale nedávno se právě Báře podařilo odhalit pravdu, když v mámině kabelce náhodou objevila zázvorová lízátka proti nevolnosti. Rodiče se tak konečně svěřili s radostnou zprávou a celá rodina se mohla připravovat na příchod miminka.

Rodina se těšila na přírůstek, ale asi to nedopadne šťastně.
Rodina se těšila na přírůstek, ale asi to nedopadne šťastně. | Zdroj: TV Nova

Krutý osud měl ale bohužel jiné plány. V epizodě 4634, která se na televizních obrazovkách objeví ve čtvrtek 8. února 2024, se Iva (Hana Baroňová) vypraví na běžnou gynekologickou prohlídku, jen aby se domů vrátila apatická a nemluvná, zkrátka jako bez života. Žofka (Kateřina Ujfaluši) bude tou dobou zrovna na návštěvě u Michala a právě na základě jejího doporučení se mladík raději rozhodne zavolat tátovi. Vítek (Filip Čapka) přispěchá domů, kde ho v ložnici přivítá uplakaná, zoufalá manželka.

Horko těžko se jí z rozechvělých úst podaří vyloudit bolestnou informaci, že dítěti přestalo tlouct srdíčko.

Vítek dobře ví, že ani nejvroucnější objetí nedokáže utišit Ivin smutek, ale přesto ji láskyplně sevře v náručí, než se vydá tu smutnou novinku oznámit dětem. Žofka vyjádří lítost a popřeje celé rodině, aby se držela a nějak to zvládla. Mezitím se Bára a Michal přesunou k mámě do ložnice, aby ji objali a alespoň trochu podpořili.

Možná není konec. Matka bere zavděk každou nadějí

Zdá se, že Iva teď má jenom dvě možnosti. Počkat, až tělo samo vypudí plod, nebo podstoupit zákrok na „vyčištění“. Jedno i druhé zní příšerně a Klímový při té představě zabolí u srdce. Je zcela logické, že se toho večera Ivě vůbec nepodaří usnout a že se jí hlavou začnou honit všelijaké myšlenky. Zapátrá na internetu po diskuzích o zamlklých těhotenstvích a po zkušenostech jiných žen. Dozví se tak, že v některých případech doktoři sice prohlásili plod za mrtvý, ale později se ukázalo, že dítě přece jen žije. Nejednou se na to přišlo dokonce až těsně před zákrokem, po kterém už by samozřejmě nebylo cesty zpátky.

Iva si uvědomuje, že taková naděje je zcela minimální a bláhová, ale i kdyby existovala pouze 1% šance, že její miminko ještě žije, nehodlá ji promarnit. Co nejdříve si zajde na další prohlídku k jinému gynekologovi, aby měla skutečně jasno. Sama tuší, že valnou šanci nemá, ale vyčítala by si, kdyby zkrátka nevyzkoušela všechny možnosti. Nám divákům nezbývá než napjatě trnout a vyčkávat, jak to tedy dopadne. Připraví si pro nás tvůrci seriálu šťastné vyústění, nebo další důvod k pořádné depresi? Zatím bohužel všechno nasvědčuje tomu, že to bude ten druhý případ…

Zdroj článku:
  • Autorský text