Dnes večer v Ulici: Mezi Frantou a Skyler je konec a Lexíkův stav se zhoršuje

Dnes večer v Ulici: Mezi Frantou a Skyler je konec a Lexíkův stav se zhoršuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skyler a Franta jsou rozhodnutí jít od sebe – s vědomím, že pro jejich synka se tím nic nezmění. Jean-Claude jim ale stejně hezky od plic řekne, co si o nich myslí. Chvíle napětí dnes prožije i Vilma. Oslavu narozenin jí překazí zpráva z nemocnice. Lexíkovi se přitíží.

Definitivní rozchod Františka a Skyler. Jean-Claude zuří

Skyler nebyla celou noc doma. Procházela se ulicemi Prahy a přemýšlela. Nepřišla ale na nic, co by Františka potěšilo – jenom na to, že měl pravdu, když říkal, že je lepší se rozejít. Rozchod sám o sobě není příjemná věc, ale bude to ještě horší, až o něm informují Jeana-Clauda. Oba se toho plným právem obávají. Dobře vědí, jak bude Skyleřin táta reagovat. Pochopitelně se příšerně naštve. Od začátku jim radil, aby se nedávali znovu dohromady. Tušil, že to není dobrý nápad, a měl pravdu! Franta a Skyler opět ukázali, jak jsou nespolehliví a že vůbec neberou ohledy na Chrise. Jestli mu ublíží, Jean-Claude jim prý oběma nakope zadek.

Jean-Claude věděl, jak tohle dopadne…
Jean-Claude věděl, jak tohle dopadne… | Zdroj: TV Nova

Zatímco on se rozčiluje, Anička je z rozchodu Františka a Skyler smutná a zklamaná. Doufala, že už kvůli Christiánkovi to tentokrát vyjde. Ale pro Chrise se paradoxně nic nemění. Pořád platí, že se Franta prakticky přestěhuje do Amsterodamu, aby s ním mohl trávit co nejvíce času. Už tam má v podstatě domluvenou práci jako zvukař v jednom klubu. Jean-Claude ho navíc ujistí, že u nich má dveře vždycky otevřené.

Skyler se rozhodne s tátou a se synem rovnou odjet do Amsterodamu – s tím, že František tam za nimi brzy přijede. Jejich loučení proběhne v překvapivém klidu, vlastně v přátelském duchu. I když to mezi nimi neklaplo, protože jsou až příliš rozdílní a mají odlišné představy o budoucnosti, Skyler si uvědomuje, jak skvělý Franta je. Tomu to ale zrovna dnes není moc platné, protože najednou zůstane v bytě úplně sám. Alespoň za ním přijde Anička, aby ho trochu povzbudila.

Oslavenkyně Vilma v slzách. Lexík skončí v nemocnici

Lexík je od včerejška nemocný a zhoršuje se to. K vysoké teplotě se přidal silný kašel a nechuť k jakémukoliv jídlu. Lumír ho pro jistotu vezme k doktorovi a Vendula mezitím zvažuje, co bude s narozeninovou oslavou pro babičku. Nikdo ji nechce rušit pro případ, že by se ukázalo, že Lexík má skutečně jen nějakou virózu. Vendula tedy pokračuje v přípravách, ale Vilma naneštěstí dorazí do bistra dřív, než měla, a tak vnučku nachytá při zdobení dortu.

Vilma se dnes bude bát o Lexíka.
Vilma se dnes bude bát o Lexíka. | Zdroj: TV Nova

Přestože původně žádnou oslavu nechtěla, neochotně se podřídí, když zjistí, jakou práci si Vendula dala s přípravami. Příjemnou atmosféru a slavnostní náladu ale vzápětí zničí zpráva od Lumíra. Ten Vendule zavolá z nemocnice, aby ji informoval, že Lexík má oboustranný zápal plic a bude tam muset zůstat na pozorování. Vilma je přesvědčená, že za to může, protože včera nechala Lexíka lítat venku, aniž by ho pořádně oblékla. Pod tíhou výčitek a starostí se na vlastní oslavě rozpláče, navíc právě ve chvíli, kdy Mário přináší dort…

Zdroj článku:
  • Autorský text