Dnes v Ulici: S kečupem na zádech a s flaškou v ruce uvítá Milošek dámu ze sociálky

Dnes v Ulici: S kečupem na zádech a s flaškou v ruce uvítá Milošek dámu ze sociálky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kontrola ze sociálky nedopadne podle Karliných představ. Pracovnice dorazí ve chvíli, kdy jsou Vojta s Miloškem sami doma a v rámci natáčení filmu řádí jako černá ruka. Gábina se mezitím potýká s nedostatkem personálu, Hynek naříká na bolavou nohu a zpackaný vztah se synem a Šimon odhání Valerii.

Paní z OSPODu čeká šok. Otevře jí Milošek s lahví alkoholu

Vojta a Milošek rozjíždějí natáčení filmu ve velkém. Zaneřádí celý byt a Karla na to jenom odevzdaně kouká. Když si chlapci řeknou o láhev od alkoholu, protože je to pro ně důležitá rekvizita, bez váhání jim jednu dá. Ví, že paní ze sociálky má dorazit až odpoledne, proto nechá kluky chvilku bez dozoru, aby mohla v rychlosti skočit pro čerstvé pečivo. Netuší ale, že jí paní z OSPODu volala právě v okamžiku, kdy Karla telefonovala s Kryštofem. Ano, měla pak sice nepřijatý hovor z nějakého neznámého čísla, ale nereagovala na něj. To byla veliká chyba, protože sociální pracovnice dorazí na návštěvu zrovinka v oné krátké době, kdy Karla není doma.

Karla měla nákup raději odložit na jindy.
Karla měla nákup raději odložit na jindy. | Zdroj: TV Nova

Dveře do bytu otevře Milošek s flaškou v ruce, jehož si paní splete s Vojtou. Ten ale vzápětí přijde a práskne jí dveřmi před nosem, protože prý nesmějí otevírat cizím lidem. Co kdyby byla ve skutečnosti nějaký vrahoun? Miloškovi je to celkem jedno, protože už byl v rámci své filmové role zabit. Vojta mu dokonce napatlá kečup na záda, aby dotvořil perfektní iluzi. Když se Karla vrátí a dozví se nejčerstvější novinky, pochopitelně se zděsí. Nepovedená kontrola z OSPODu bude mít určitě ještě nepříjemnou dohru.

Hynka mrzí, že Šimon raději tráví čas s Jirkou

Tomáškův podcast o policejních případech se těší značnému úspěchu. Redaktor se v Coolně sejde s Jirkou Hermanem, aby mu oznámil radostnou zprávu a požádal ho o nahlédnutí do spisu, který se týká případu jeho zmizelé učitelky. Jirka mu ale bez řádného povolení odmítne cokoli ukazovat.

Gábině onemocní švadlena, a tak si musí vzít noční, aby všechny potřebné zakázky stihla dodělat sama. Kvůli tomu nemá čas na bundy pro zaneprázdněnou mámu, z níž se teď stává tak trochu arogantní podnikatelka, jež se k dceři chová jako k najaté pracovnici. Gábina ale nemá čas zabývat se jejími vrtochy, na návštěvu k ní totiž dorazí Hynek se zraněným kotníkem. Pořád ho to bolí, ale jeho kamarád lékař slíbil, že se mu na to podívá.

Upřímně řečeno, více Hynka trápí asi to, jak se během výletu před Šimonem znemožnil – ne snad jako sportovec, ale jako rodič. Je smutné, že si chlapec lépe rozumí s Jirkou než s vlastním tátou. Dokonce ani nechtěl jet s Hynkem v jednom autě. Jirka později Gábině vysvětlí, že to bylo kvůli Tomáškovi. Šimon zkrátka nechtěl být ve stejném autě s nenáviděným redaktorem.

Když už je řeč o Šimonovi, toho dnes před barákem dohoní zadýchaná Valerie. Nic jiného jí ani nezbývá, protože ve škole se s ní mladík nebaví a naprosto ji ignoruje. Ona ho má přitom ráda a moc ji mrzí, že se k ní poslední dobou chová jako vůl. Šíma si samozřejmě žádnou vinu nepřipouští a nechce si s Valerií povídat. Vždyť to byla ona, kdo si pohrával s jeho city a krutě ho odmítl.

Zdroj článku:
  • Autorský text