Mezinárodní den dětí a jeho veselá oslava v ateliérech Ulice

Mezinárodní den dětí a jeho veselá oslava v ateliérech Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na oslavy Mezinárodního dne dětí se nezapomíná ani v Ulici. To platí pro děj seriálu i pro místa, kde se natáčí. V touze užít si svátek netradičním způsobem zavítali do ateliérů i výherci soutěže. Spolu s nimi tam zamířili nejen představitelé Vojty, Miloška a Lexíka, ale také jeden nečekaný dospělák.

Na oslavu v ateliérech Ulice dorazili fanoušci s dětmi

Seriál Ulice je součástí našich životů už osmnáct let a běží každý všední podvečer na TV Nova, případně s týdenním předstihem na Voyo. Z pestré nabídky témat rozhodně nevynechává ani nejrůznější svátky a tradice, takže divákům neodepřel ani oslavy dětského dne. Ty se natáčely s několikatýdenním předstihem, dětští herci však nepřišli ani o skutečnou oslavu.

Felix Šrámek (Vojta Mareček), Lukáš Masár (Milošek Knobloch) a Filip Hornyak (Lexík Nykl) nadšeně využili příležitosti zúčastnit se velké akce uspořádané produkcí seriálu. Na místo dorazili rovněž výherci soutěže a skalní fanoušci se svými potomky, kteří se do ateliérů sjeli snad ze všech koutů země. Nechyběla ani dvojčátka Rafael a Samuel Martinicovi, která se odnedávna střídají v roli malého Karlíka Marečka.

Představitelé Karlíka Marečka
Představitelé Karlíka Marečka | Zdroj: TV Nova

Jak se pan Knobloch setkal s paní Knoblochovou

Děti se mezi sebou rychle spřátelily a začaly dovádět na uličním náměstíčku. K dispozici měly samozřejmě všelijaké hračky, lákavé sladkosti a rozličné zábavné aktivity. Mohly si např. nechat pomalovat obličej nebo klidně jinou část těla.

„Bylo to super, moc fajn odpoledne! Byl jsem moc rád, že jsem se viděl s hereckým bráchou a taky s Lexíkem a Miloškem i mimo natáčení, užili jsme si to,“ pochvaloval si oslavu Felix Šrámek alias Vojta.

Dospělí se mezitím zvědavě rozhlíželi kolem. Nemohli se dočkat, až budou moct nakouknout do zákulisí a obdivovat známá místa z televize, na kterých snad zastihnou své oblíbené herce přímo při natáčení. Nikdo z nich ale zřejmě nečekal, že se jim poštěstí setkat se s Jiřím Štréblem, představitelem svérázného Miloše Knoblocha. To bylo příjemné překvapení samo o sobě, a navíc ještě zdroj ohromného pobavení. Došlo totiž ke komické situaci, kde se Jiří Štrébl seznámil s jistou paní Knoblochovou z Lesnice u Šumperka. Když se mu představila, pochopitelně nabyl dojmu, že si z něho utahuje. Jakmile pochopil, že se tak paní jmenuje doopravdy, rozesmál všechny slovy: „Tak to vás teda lituju.“

Jiří Štrébl na oslavě k Mezinárodnímu dni dětí
Jiří Štrébl na oslavě k Mezinárodnímu dni dětí | Zdroj: TV Nova

Ve skrytu duše je ale Jiří Štrébl jistě rád, že se mu daří v divácích vyvolávat radostný smích a sympatie. Vždycky to tak totiž nebylo. Když před lety nastoupil do seriálu, musel hrát roli nepříjemného záporáka se zastaralými představami o výchově dětí. Někteří fanoušci Ulice jím byli natolik pobouření, že ho začali urážet na sociálních sítích. Od té doby se naštěstí mnohé změnilo a Miloš se vyvinul v podstatně přátelštějšího a laskavějšího člověka, jenž se vypracoval na vrchol žebříčku oblíbenosti. Teď píše básničky, rozhazuje vtipné hlášky a získává si obdiv publika.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text