Otevřená kina lákají na pokračování Tichého místa, určitě nebudete litovat

Otevřená kina lákají na pokračování Tichého místa, určitě nebudete litovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokračování sci-fi thrilleru v hlavní roli s Emily Blunt Vás nenechá klidnými. Chystáte-li si do kina na druhou část Tichého místa, připravte se na bezesnou noc.

Příběh Tichého místa pojednává o rodině, která se musela naučit žít bez toho, aniž by vydávala jakékoliv zvuky. Museli se tak naučit komunikovat znakovou řečí, aby nepřivolali vetřelce, kteří napadli zemi, a kteří jsou citliví na jakékoliv nežádoucí zvuky, jejichž původce se snaží za každou cenu zneškodnit. 

Režisér John Krasinski se opřel o to, co nejvíce fungovalo v první části. I v pokračování se nespoléhá na to, že to pravé napětí v divákovi vzbudí kontrast hluku a ticha.  

Druhý díl je především příběh matky, která se sama snaží udržet své tři děti při životě. Opouští svou farmu a nové útočiště najdou v krytu svého cynického přítele z dávných let v podání Cilliana Murphyho. Během cesty za novým domovem si ale uvědomí, že bylo chybou bát se pouze vetřelců, jelikož kudlu do zad jim může vrazit i kdokoliv z dalších přeživších. 

Ani v druhém pokračování Tichého místa není nouze o napětí a akci, režisér se opět snažil co nejvíce odrovnat diváka hlavně psychicky, na což sázel i během psaní pokračování, no a vlastně se mu to povedlo. Přesto nebylo nouze i o akční scény ve kterých postavy přímo bojují s vetřelci. Zvláštní ale je, že se ti vetřelci nikdy neobjeví ve skupině, ale pouze jednotlivě. 

Tiché místo II se dá zhodnotit jako úspěšné pokračování prvního snímku a pakliže se Vám první díl líbil, ani teď nebudete odcházet z kina se zklamáním.

Zdroj:

  • autorský text