Specialisté: Tentokrát nás kriminalisté zavedou do prostředí luxusních placených společnic

Specialisté: Tentokrát nás kriminalisté zavedou do prostředí luxusních placených společnic
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Byla mladá, krásná, chytrá, ambiciózní a náročná. Lída Pešková si žila pohádkovým životem. Tedy až do okamžiku, než ji v bytovém domě, kde bydlela, někdo jejím vlastním vozem v garáži přitlačil na zeď a způsobil jí zranění, kterým na místě podlehla.

Smrt úspěšné studentky práv vypadala jako tragická nehoda, nakonec však bylo všechno jinak. Tým pod vedením kriminalisty majora Strouhala tak musel vyšetřovat vraždu. Někdo zařadil ve voze rychlost a rozjel se přímo na mladou ženu. O úmyslu nemohlo být pochyb. Mrtvou našel soused, ze kterého se nakonec vyklubal jeden z podezřelých.

Kriminalisté zjistili, že studentka vedla poměrně finančně náročný život, který si podle spolubydlící financovala ze štědrého stipendia. Netrvalo však příliš dlouho, aby vyšla najevo pravda. Lída žádné stipendium od nadace nepobírala a na život v luxusu si vydělávala jako „sugar baby“, tedy luxusní společnice. A bylo zřejmé, že se mladé ženě v práci dařilo. O zdroj jejích příjmů se staral hlavně zralý rozvedený muž, obchodní právník Karel Bernát.

Právník však popírá, že by měl cokoliv společného s úmrtím své „sugar baby“. Bude potřeba rozkrýt celou řadu dalších vztahů, aby byl jasný motiv a pachatel byl odhalen. Kriminalisté si tak mohou vybrat hned z několika možných motivů, od peněz přes lásku až po nenávist.

A všichni mají obavy o Matěje. Jeho bratr má ve věznici problémy, což je pochopitelné, když se bývalý policista ocitne ve vězení. Matka na Matěje naléhá, aby něco udělal, a dokonce si na pomoc přizvala i Markova kamaráda Cyrila. Jenže Matěj nemá nejmenší chuť vůbec něco o bratrovi, který ho chtěl dostat do vězení za vraždu, slyšet. Vždyť moc nechybělo a mohl být na jeho místě on, a navíc jako nevinný. Jak vůbec matku napadlo, že by dokázal bratrovi odpustit? Navíc ani netuší, jak by mohl zasáhnout.

Celá situace se zkomplikuje, když se jeho bratr Viktor ocitne po útoku spoluvězně v nemocnici. Není to poprvé, ale tentokrát dostal několik bodných ran do břicha a šlo mu o život. Po operaci zůstal v kómatu.

Svou premiéru před kamerou si v epizodě užila mladá herečka Antonie Rašilovová, která si zahrála Apolenu, dceru právníka Karla Bernáta. Ta sice působila jako hodná a milá kamarádka zavražděné Lídy Peškové, ale nakonec bude všechno jinak. Antonie je z natáčení nadšená, protože zatím působila jen na divadelních prknech.

Svět natáčení je zase úplně jiný, a tím, jak ho neznám, i moc lákavý. Moc mě totiž baví neustále se učit nové věci. Takže i zkušenosti s natáčením bych velmi ráda rozšířila, abych mohla lépe porovnávat,

uvedla mladá herečka.

Zdroj článku:
  • Autorský text