David Caruso z Kriminálky Miami: Neuvěřitelné hvězdné manýry představitele Horatia Caina

David Caruso z Kriminálky Miami: Neuvěřitelné hvězdné manýry představitele Horatia Caina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak moc se herec David Caruso svou vlastní povahou odlišuje od hrdiny a idolu Horatia Caina, kterého ztvárnil v seriálu Kriminálka Miami? Možná vás překvapí, jak velké rozdíly mezi těmito dvěma charaktery jsou.

Ačkoliv je Horatio Caine, ústřední postava detektivního seriálu Kriminálka Miami, obecně považován za rozumného, citlivého a dobrosrdečného člověka, nelze totéž říci i o jeho představiteli Davidu Carusovi. Na place s ním totiž, alespoň podle výpovědí několika nezávislých svědků, nebylo vždy snadné pořízení.

Nedostatek talentu, nebo sebekázně?

Podle zdrojů ze stanice CBS, která měla natáčení seriálu Kriminálka Miami na starosti, údajně herec chtěl přepsat téměř každou scénu, ve které se objevil, a instruoval režiséra, jak správně dělat svou práci.

O hercově chování v minulosti informoval také web defamer.com, který uvedl, že dle svědků Caruso své scény často přetáčel, jelikož si nebyl schopen zapamatovat své repliky či dělal chyby ve scénáři. Také měl prý téměř nekontrolovatelně nadávat, a to i před dětskými herci, přičemž ze svých chyb často vinil své okolí, nikdy však sebe.

David Caruso se seriálovým parťákem Frankem v podání Rexe Linna
David Caruso se seriálovým parťákem Frankem v podání Rexe Linna. | Zdroj: TV Nova

Nešlo jen o Kriminálku Miami

Komplikace s Carusovým chováním na place se přitom netýkají pouze jeho nejslavnějšího seriálového počinu. Obdobné zkušenosti s ním měl také štáb, jenž se podílel na tvorbě seriálu Policie New York. Podle jednoho z tvůrců televizní show se Caruso stával místy skutečně nesnesitelným.

Nikdy to prý nepřiznal nahlas, ale Caruso vystupoval tak, jako by byl pro televizní seriály zkrátka příliš dobrý. Po nárokování některých nesplnitelných požadavků – včetně osobního přívěsu, příplatku za manažera či soukromých hotelových apartmá – byla s hercem nakonec rozvázána smlouva. Jeho roli převzal Jimmy Smits.

Někteří na něj vzpomínají v dobrém

Abychom Davida Carusa pouze nehanili, objevují se na internetu i příspěvky, ve kterých si jeho herečtí kolegové vzájemnou spolupráci naopak pochvalují. Při natáčení filmu Zlaté pobřeží (1997) byl prý velmi přívětivý, laskavý a rád se pouštěl do nových věcí. Je tedy možné, že mu později sláva spojená s popularitou Kriminálky Miami stoupla do hlavy? Nebo je ve skutečnosti pravda někde uprostřed?