Příběhy, které nevznikly jen z per scenáristů, ale napsal je sám život, některé vás možná překvapí

Příběhy, které nevznikly jen z per scenáristů, ale napsal je sám život, některé vás možná překvapí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmů na motivy skutečných událostí je spousta, typický je tento koncept pro snímky s historickou tématikou. Výběrem těchto filmů vás ale možná překvapíme, že jsou natočeny na základě pravdy, ví jen málokdo.

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Úspěšný snímek z dílny Stevena Spielberga, kde si hlavní roli střihl mladičký Leonardo DiCaprio, který ztvárnil Franka Abagnaela, podle jehož autobiografie byl tento film také natočen. Už jako teenager zvládl Abagnael úspěšně falšovat šeky, no a díky svému talentu a obrovskému daru mazanosti se rozhodl živit se jako podvodník i nadále. Chvíli předstíral že je pilotem, pak zase právníkem, nebo lékařem. Mnoho let pak utíkal před zákonem, jak jen se dalo, nakonec jej však trest neminul. 

Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Nedotknutelní (2011)

Dojemné drama popisující složitý život mladíka tmavé pleti, pro kterého je začlenění do Francouzské společnosti plné předsudků, a naopak bohatého Francouze, kterému tento mladík dokázal změnit život k lepšímu. Pro mladíka Drisse nakonec přeroste práce v pouto přátelství. I tento příběh je natočen podle skutečné události. 

Hříšný tanec (1987)

Není snad nikdo, kdo by tuhle romantickou klasiku v hlavních rolích s Patrickem Swayzeem a Jennifer Grey neviděl alespoň jednou. Málokdo ale ví, že scénář k filmu napsala Eleanor Bergstein na základě svých vlastních zážitků, které nasbírala na rodinné dovolené v 60. letech.

Zápisník jedné lásky (2004)

U romantiky ještě na chvíli zůstaneme. Věděli jste, že také příběh Noaha (Ryan Gosling) a Allie (Rachel McAdams) je inspirován skutečnou událostí? Snímek je primárně napsán na základě stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse, který později uvedl, že se při psaní knihy inspiroval životy své babičky a dědečka, strasti a radosti této osudové lásky skutečně prožili.

Terminál (2004)

Zdá se Vám, že nic takového, jako co prožil Tom Hanks ve filmu Terminál se rozhodně stát nemohlo? Ostatně kdo by vydržel tak dlouho žit na letišti. Stejně jako v předchozích případech, i zde je opak pravdou. Příběh je inspirován íránským migrantem Merhanem Karimem Nasserihim, který pobýval dlouhých 18 let na letišti Charlese De Gaula v Paříži poté, co mu byl zamítnut let do Anglie a odcizen pas.

Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Zdroje: