Richard Genzer ze ZOO má dnes narozeniny: Co víme o jeho postavě kuchaře Svobody?

Richard Genzer ze ZOO má dnes narozeniny: Co víme o jeho postavě kuchaře Svobody?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Předvánoční atmosféru bude slavnostně prožívat i Richard Genzer, představitel kuchaře Radka Svobody v seriálové ZOO. O důvod víc mu pak k oslavám poskytnou jeho 56. narozeniny, které oslaví 20. prosince.

Seriál ZOO se často staví do pozice napínavého dramatu na pokračování. Jen tu a tam se najde prostor udělat si z nějaké situace legraci, avšak vyloženě vtipných postav se v ději najde pomálu. Pokud by ale bylo třeba namátkou nějakou vybrat, spousta diváků by pravděpodobně zvolila osobu kuchaře a správce zaměstnanecké kantýny v zoologické zahradě, Radka Svobodu. Toho v seriálu ztvárňuje oblíbený herec a bavič Richard Genzer.

Postava kuchaře Radka je veskrze velmi sympatická a tento výřečný, upřímný, avšak také rázný vydavač obědů se v době snídaní, obědů či svačin snaží zlepšovat náladu všem svým kolegům, kteří do jeho kantýny přijdou pojíst či jen tak posedět v době pauzy. I díky tomu tak mezi ostatními zaměstnanci patří k oblíbeným spolupracovníkům.

Zatímco donedávna působil Radek Svoboda spíše jako vedlejší postava bez nutnosti rozvíjení vlastního osobního děje, s postupem času se o jeho životě diváci dozvídají stále víc a víc. Již v první sérii jsme tak měli možnost zjistit, že se Radek přátelí se „Sumcem“ Raulem Novotným, se kterým tráví společné chvíle na rybách, často i ve společnosti Raulova synovce Eduarda.

Radkovi se pak nevyhýbají ani osoby něžnějšího pohlaví. V poslední době mohou fanoušci ZOO sledovat drobné jiskření mezi ním a chovatelkou lemurů Stáňu Smíškovou. Ta se nejprve při Radkových snahách navázat víc než jen planou konverzaci tvářila, že o kuchařovu společnost vůbec nemá zájem. Postupně si však v osobitém chlapíkovi našla oblibu.

Cestu k sobě ti dva však neměli nijak přímou a jednoduchou, vlastně ani dnes ještě oba pracovníci zoologické zahrady netvoří oficiální pár. Přesto se nedá nic namítat proti názoru, že Radkovi a Stáně – potažmo jejím protagonistům Vandě Hybnerové a Richardu Genzerovi – to vedle sebe náramně sluší.

Radek našel štěstí s ošetřovatelkou Stáňou (Vandou Hybnerovou). Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ze sledování seriálu ZOO musí být divákům jasné, že si Richard roli kuchaře Radka užívá plnými doušky. Na své pozici je totiž prakticky neustále v centru dění, a neuniknou mu tak nejrůznější aktuální drby, ale také dramatické scény, které se v jídelně mnohdy odehrávají.

Jeho postavu si pak užívají také fanoušci, jelikož Radek Svoboda patří k jedné z velmi populárních postav. Srdcím diváků imponuje zejména díky tomu, že se nijak nezapojuje do zbytečných intrik, které mezi sebou řada zaměstnanců zoologické zahrady kuje. I v rámci svých snah o přízeň Stáni pak působí velmi přirozeně – pokusil se například ukázat její dceři Sandře, že se nemusí zbytečně dřít na gymnáziu, které ji nebaví, ale může se zkusit realizovat v něčem, co ji bude skutečně naplňovat. V tomto ohledu s ním Stáňa i Sandřin otec nejprve nesouhlasí, později mu ale nakonec musejí dát za pravdu, když odhalí dceřin skrytý talent v pečení.

Nezbývá nic jiného, než doufat, že se Richard Genzer bude natáčení dalších dílů ZOO aktivně účastnit i nadále. A do jeho dalších let mu přejeme hlavně zdraví, štěstí, celou řadu úspěchů a k jeho 56. narozeninám vše nejlepší!

Zdroje článku: