Prostřeno: Konec rozmazlování. Tentokrát hned v pondělí hosté nevyjdou z údivu. Zanedbaná domácnost chuti nepřidá

Prostřeno: Konec rozmazlování. Tentokrát hned v pondělí hosté nevyjdou z údivu. Zanedbaná domácnost chuti nepřidá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento týden si hosté nesedli a u stolu je to znát. Pondělní špínu vystřídají debaty o neetickém zabíjení zvířat a jediná vegetariánka u stolu nezíská od ostatních moc pochopení. Ono i to její vegetariánství je podivné. Maso v polévce nejí, ale vývar jí nevadí. Kvůli slepici dokonce uteče od stolu.

Prostřeno bude tentokrát ze Středočeského kraje a z Prahy, kde se o hlavní výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají čtyři ženy a jediný muž. A bude to pěkně pestrá sestava. Hned první večer proběhne dosti netradičně a komplikovaně.

V pondělí vaří Petra

Zdroj: FTV Prima

První hostitelka pracuje jako servírka. Petra se sama stará o syna, se kterým žije v mini bytě, který se skládá vlastně z jediného pokoje, do kterého Petra hosty pozvat nechce. Pro účely vaření a hoštění Petra vybere dům své kamarádky. Jenomže její dům není v úplně ideální kondici. Když do něj hosté dorazí, budou v šoku. Nejenže se jim dům líbit nebude, ale ani se v něm nebudou cítit dobře – kvůli nepořádku. Kolik času by asi zabralo dvěma ženám trochu uklidit? Třeba umýt sporák.

Neoslní je ani Petřino menu, které jim připadá obyčejné a ještě obyčejněji připravené. Odcházet budou s rozporuplnými pocity. Neoblomí je ani to, když poznají Petřino skutečné bydlení. Večeře bude chaotická a moc si na ní nepochutnají. Zvlášť Veronika, která hostům oznámí, že je vegetariánka a maso jíst nebude.

V úterý přivítá hosty Romana

Zdroj: FTV Prima

Hned další večeře proběhne ve zcela jiném duchu. Romana žije sama se svým pejskem a zajímá se o jógu, cvičení, přírodu a hudbu. Romana bude myslet i na Veroniku, která nejí maso, a bude se snažit pro ni připravit „muchomůrky“ s rohlíčkem. Ostatní dostanou knedlíčkovou polévku, bramborový knedlík, zelí, vrabce a fondant s ovocnou omáčkou.

Veronika se dočká vrabců ze sójového masa. Jak si na nich pochutná? O vrabcích se bude hodně mluvit. I ti „normální“ budou totiž tak trochu alternativní – na rajčatovém protlaku – a hosty moc neosloví. Zato zelí a knedlík chutnat budou. Zábava hosty trochu zaskočí – Romana je totiž vezme do tělocvičny na ukázku sebeobrany.

Ve středu Ondřej ohromí spíše svým zpěvem

Zdroj: FTV Prima

Ondřej si myslí, že je velký pohodář se smyslem pro humor. Má rád sarkasmus, ale je i pro vážnější témata. Dokáže naslouchat, poradit a empaticky porozumět svému okolí. Ondra vsadil na českou kuchyni, ale ne všechno se mu podařilo. Lokše nezvládnul vůbec a bylo toho víc, co hosté kritizovali. Ondrovo menu na papíře vypadá velmi lákavě, když Ondra slibuje: paštiku z kuřecích jater, bagetku, hovězí vývar, šunkové knedlíčky, pečené kachní stehno, červené skořicovo-jablečné zelí, bramborové lokše a jablečný štrúdl s medem a ořechy. Jenomže Ondrovi se to v kuchyni zkomplikuje a nebude stíhat. Ondra ale dokáže zaujmout zábavou – když hosty vezme na vystoupení Felixe Slováčka a sám jim zazpívá.

Ve čtvrtek si hosté u Jarky pochutnají, tedy až na Veroniku

Zdroj: FTV Prima

Čtvrteční hostitelka pracuje jako prodavačka a baví ji vaření, ruční práce, zahrádka a četba. Sama o sobě tvrdí, že je klidná a pohodová. Jarka vsadila na poctivou domácí kuchyni – připraví hovězí tatarák s topinkami, slepičí vývar se zeleninou a nudlemi, hovězí maso na zelenině a červeném víně, bramborovou kaši a moravské koláče. I Jarčino menu je plné masa, jenomže Jarka bude myslet i na vegetariánku Veroniku a bude chystat jídla i pro ni. S hlavním chodem ale Jarka narazí, když Veronice připraví rybu, o které se domnívá, že ji Veronika jí. Jenomže nejí. A tak si rybu ani nedá. Ostatním ale poctivá domácí kuchyně zachutná a budou odcházet se spokojeným výrazem na tváři.

V pátek se konečně předvede Veronika

Zdroj: FTV Prima

Jako poslední se k plotně postaví vegetariánka Veronika. Ta žije v domě se svými spolubydlícími a je to na první pohled alternativní bydlení. Veronika studovala střední filmovou školu a miluje rap. Myslí si o sobě, že je komunikativní, pracovitá, vtipná a talentovaná. Hosté jsou zvědaví, jak si s vařením Veronika poradí. To, že je vegetariánka, je tématem celého týdne. Sama maso nejí a hosté předpokládají, že jim ho ani vařit nebude. Ale podle nich by mohla, zvlášť když oni sami Veronice vyvařovali extra porce bez masa. Jenomže Veronika maso připravovat nechce a možná to ani neumí. Na kameru přiznala, že jí špagety s kečupem a instantní polévky.

Vsadí na menu bez masa, do kterého se nebude bát zařadit něco, co koupí už hotové. Hosté se tak mohou těšit na rajče se sýrem, vege soup, penne speciál a ovocnou bombu. K zábavě Veronika vytáhne tarotové karty. Ty sice hostům vykládat nebude, ale díky tomu, že si karty tahat budou, se také o sobě něco dozví.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text