Režisér Šarlatána Marek Epstein oslavil 45 let. Tyto filmy jej proslavily

Režisér Šarlatána Marek Epstein oslavil 45 let. Tyto filmy jej proslavily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V současné době máte možnost v kinech zhlédnout film, ke kterému napsal scénář Marek Epstein. Samozřejmě se jedná o film o životě léčitele Jana Mikoláška - Šarlatán. Jaké další slavné snímky má na svém kontě?

Anděl Páně 2 (2016)

Druhé pokračování příběhu o anděli pracujícím u nebeské brány měl tentokrát na svědomí právě Epstein. Ten na scénáři spolupracoval společně s režisérem Jiřím Strachem. Velká divácká návštěvnost a nominace na 6 Českých lvů hovoří jasně – tento snímek se skutečně povedl.

Ve stínu (2012)

Koprodukční počin pojednávající o napínavém krimi příběhu odehrávajícím se během 50. let v Československu představuje kapitána Hakla v podání Ivana Trojana, který právě pracuje na vyšetřování krádeže v klenotnictví. Z běžného vyšetřování se ale brzy vyvine nepříjemná politická kauza - a rázem je vše jinak. Film získal neuvěřitelných 10 Českých lvů, včetně ocenění za nejlepší film za roku 2012.

Václav (2007)

Další film, který v našem přehledu scénáristických počinů Marka Epsteina uvádíme, a další, ve kterém si hlavní postavu zahrál Ivan Trojan. Václav je postava, která i ve svých 40 letech žije na malé vsi se svou matkou. Vesničané v něm vidí jasného outsidera a problémovou postavu, jeho matka jej ale vnímá jako dobráka s duší malého kluka. Ani jeho vlastní bratr o něm neřekne nic dobrého a vidí ve Václavovi konkurenta v „boji“ o přízeň své matky. Jak se vše vyvine v situaci, kdy se stane trestný čin? Marek Epstein byl za scénář k filmu odměněn mimo jiné cenou z Mezinárodního filmového festivalu v Šanghaji za nejlepší scénář k filmu.

Epstein je podepsán i pod seriály. Například vypracoval scénář k seriálu Clona z roku 2014, Poste restante z roku 2009 nebo Redakce z roku 2004. Patří i mezi vaše oblíbené tvůrce? Viděli jste již film Šarlatán? Co si o něm myslíte?