Zlatá labuť: Petr váhá, zda má svolit k svatbě s Ditrichovou. Možná má Irena pravdu, když o jeho schopnostech pochybuje

Zlatá labuť: Petr váhá, zda má svolit k svatbě s Ditrichovou. Možná má Irena pravdu, když o jeho schopnostech pochybuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr Kučera vystupuje jako úspěšný podnikatel, v soukromém životě mu ale schopnost rychlého rozhodování chybí. Stále neví, zda má k domluvené svatbě s bohatou Ditrichovou svolit. Povrchní a nepříliš chytrá dívka mu do budoucího života moc růžové vyhlídky nedává.

A potom je zde samozřejmě ještě jeden důvod, proč Petr váhá. Ale ten si možná ani sám nechce přiznat. Prodavačka Bára se mu až moc vryla pod kůži a sám neví, co se to s ním děje. Často mu její upřímnost a schopnost říct nahlas věci, které nejsou příjemné, hodně vadí a neví, jestli to, co k ní cítí, je láska či nenávist. Tvůrci seriálu ho nejspíš provedou trnitou cestou, než Petr pochopí, co vlastně chce.  

Irena je, na rozdíl od bratra, ryze praktická a její flirtování s německým důstojníkem není rozmarem nudící se mladé dámy. Je to způsob, jakým chce udržet rodinu pohromadě a s dobrým společenským postavením. Průbojná sestra také ví, že se Petrovi do ženění nechce, ale její argumenty bratr neslyší.  

Spojení s bohatou rodinou Ditrichových může jejich rodinu výrazně posílit. Irena ví, že matka je jediný člověk, který by mohl Petra konečně popohnat, aby učinil očekávané rozhodnutí. Zároveň je jí jasné, že se do toho matce chtít nebude. Zná její citlivé místo a ví, že vše, co dělá, dělá proto, aby zajistila komfortní život pro postiženého Rudolfa. Zmíní tedy u večeře, že rodina musí spojit svou sílu s Ditrichovými také proto, aby měl do budoucna Rudolf zajištěný servis, který ke svému životu potřebuje. A to bez peněz rozhodně nepůjde. S Němci za zády přežijí jen ti nejsilnější a nejchytřejší.  

Boženka Kučerová tak pochopí, že musí na syna zatlačit, a vydá se za ním. Po delší debatě Petr se svatbou souhlasí, ale rozhodně nevypadá, že by z něj štěstí sálalo.  

Mladý Kučera se, snad ještě více než představy manželství, děsí myšlenky, že by měl po svatbě bydlet u Ditrichových s Markétinou matkou za zády. Jenže Markéta to tak chce, aby měla v rodičích oporu. Sama moc praktická není, a proto by ji tato možnost pomohla udržet si svůj komfortní životní styl.  

Petr tak u společné večeře vytáhne prsten, ale má podmínku. Budou s Markétou bydlet po svatbě v jeho bytě.

Jen aby se mu tam nechtěla nastěhovat vlezlá tchýně, aby měla život své dcery stále pod kontrolou. 

Rodiče sourozenců Kučerových
Rodiče sourozenců Kučerových. | Zdroj: TV Nova

Nervozita, která provází výhledy na budoucnost, činí Petra nezvykle podrážděným, a tak když dojde k vyloupení trezoru v obchodním domě, má hned podezření. Den před loupeží se objevil Bářin přítel Marek. Pokud se nechal zavřít v obchodě, aby v noci uloupil vše, co zlatník Pulkráb ukrýval pod zámkem, musel mu někdo pomáhat. Bára! 

Chudák holka tak uprostřed závěrečných zkoušek z šití dostává vyhazov. Krátce poté Petr zjišťuje, že je všechno úplně jinak, a musí napravit škody, které způsobil. 

Zdroj článku:
  • autorský článek