Příští týden ve Zlaté Labuti: Bára už má zase padáka, Kristýna se pokusí o potrat jehlicí a Irena ztrácí soudnost

Příští týden ve Zlaté Labuti: Bára už má zase padáka, Kristýna se pokusí o potrat jehlicí a Irena ztrácí soudnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Valerie se ze všech sil snaží navázat kontakt s dcerou, ale Kristýna nechce matce odpustit to, že jí zmizela ze života. Nezná pravdu o tom, jak se k ní Lhotský choval a že utekla před násilím. Kristýna matku viní ze všech svých problémů a její pomocné ruce se vysmívá.

Petr si dělá starosti o Markétu a tuší, že je v jejím odvedení gestapem nějak zapletená Irena. Ta je vlastně za každou špatnou událostí, která ho v životě potkává. Strach má i o Báru, protože Ireně leží v žaludku. Nedá si pokoj, dokud se jí nezbaví. Nechce, aby cokoliv narušovalo svatbu Petra a Markéty. Na majetek Ditrichových vsází a chce otci předvést, jak šikovně si vede v rodinném byznysu.

Když se Petr dozví, že Markéta je doma pod dohledem rodičů, kteří přišli na její vztah s Viktorem, o Irenině pletichaření je přesvědčený. Stejně tak, jako hlídá jeho před Bárou, potřebuje se zbavit Viktora, aby nekomplikoval vztah budoucích novomanželů. Irena si z nějakého důvodu myslí, že je jediná ze sourozenců, kdo něco dělá pro rodinu, a tak dospěla k názoru, že může dělat cokoliv, co dle jejího mínění přinese rodině dobro.

Markéta
Markéta | Zdroj: FTV Prima

V poslední době je však ve skrytu duše vystrašená, že ji o vliv v rodinné firmě připraví Rudolf, který je stále více aktivní a rodiče s ním opět začali počítat. Je to právě Rudolf, který Irenu přemlouvá, aby zvážila investice do elektráren v Sudetech, protože nad nimi přestanou mít kontrolu. Jenže Irena si myslí, že jí starší bratr závidí její podnikatelský talent a také chce dodržet to, co slíbila Gruberovi, který ji straší dosazením nuceného správce.

Otec Kristýny má přátelský rozhovor s Bouchnerem. Z ničeho ho neviní, za všechno přece může Kristýna a on problém vyřeší, ale bude to něco stát. Oba ničemové si potom trochu pohrozí svými německými přáteli, což je utvrdí v tom, že vidí svět stejně a určitě se dohodnou.

Jinak to však vidí Kristýna, která se chce zbavit těhotenství tím, že se poškodí pletací jehlicí. Jenže neodborný zásah jí způsobí bolesti a krvácení. Tentokrát už matčinu pomoc neodmítne.

Eva řeší úplně jiné problémy. Přestože kamarádkám tvrdila, že večeře s Gruberem byla příjemná, nakonec to nevydržela a řekla pravdu. Němce se bojí, protože získala pocit, že jí vidí až do žaludku a dokáže uhodnout všechna její tajemství, dokonce i to, že se od něj chtěla dozvědět, kdo z Labutě donáší Němcům a kdo je v ohrožení.

Gruber
Gruber | Zdroj: TV Nova

Holky mají jasno, už se s ním nikdy nesmí potkat! Jenže to se snadno řekne a těžko realizuje, obzvláště když se Gruber objeví v obchodě a naznačí Evě, že by si večeři měli zopakovat. Lze mu vůbec něco odmítnout, aniž by to mělo následky?

Irena už zdaleka není na ředitele Bouchnera tak vysazená. Nakonec, tak velký rozdíl mezi nimi není. Využije ho k tomu, aby našel způsob, jak se zbavit Báry, dokonce mu i poradí jak. Na Báru tak čeká léčka, se kterou nemůže nic udělat, a dostává okamžitou výpověď.

Doma holky probírají Irenino chování a Alena z toho má srdce na cáry. Miluje Irenu, ale je jasné, že je to zlá žena. Její city se ale rozumu neptají. Jenže Bára je také její kamarádka a pokud je někdo, kdo má šanci to Ireně rozmluvit, potom musí. A Alena je přesvědčená, že to musí zkusit.

Bára přišla jen o práci. Viktor je na tom mnohem hůř. Do věci se nějak zapletl Záhoř, který má Viktora zneškodnit. Stal se z něj nájemný vrah? Na Viktora, kterého nalákal do svého bytu pod záminkou návštěvy Markéty, vytáhl nůž.

Zdroj článku:
  • autorský text