Michaela Petřeková ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Michaela Petřeková ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Míša Petřeková patří mezi herci a herečkami ze seriálu ZOO spíše k mladšímu osazenstvu. Co o Michaele Petřekové víme z prostředí ZOO i mimo něj?

Michaela Petřeková se narodila 7. 10. 1997 ve Valašském Meziříčí. Moravská rodačka se proto za studiem přestěhovala do Ostravy, kde nastoupila na Janáčkovu konzervatoř. Už jako studentka se pak angažovala v Národním divadle moravskoslezském.

Přestože je Míšina kariéra poměrně krátká, má za sebou již slušnou sbírku úspěchů. Kromě divadelních inscenací „Král Ubu“ nebo „Škola pro ženy“ se vycházející herecká hvězda objevila také v seriálech Doktor Martin nebo Specialisté. Z filmové tvorby toho Míša za sebou moc nemá, dá se však předpokládat, že na základě jejího úspěchu v seriálu ZOO se nabídky na budoucí spolupráce jen pohrnou.

Ačkoliv je Míša v reálu velmi přátelská a veselá, v ZOO vystupuje v roli právničky Markéty Tomečkové, která je ve všech situacích prakticky vždy vykreslována jako záporná postava.

Její hlavní úlohou je totiž přimět soudce Petra Kříže k svatbě, aby se díky jeho prestiži dostala k lepší kariéře i finančnímu zajištění. Snad právě díky tomu se Michaela Petřeková musela v minulosti potýkat s výhružnými zprávami, které jí posílali fanoušci seriálu přes sociální sítě. S postupem času se však situace obrátila, jelikož postava Viky Janečkové, se kterou právě Markéta svádí lítý boj o Petrovo srdce, již není tak divácky oblíbená. Ti by totiž byli raději, aby se její zápletka s fiktivním dvojčetem Alex co nejdříve rozuzlila a postava Markéty mohla jít opět do popředí.

Herečky Michaela Petřeková a Michaela Pecháčková ze seriálu ZOO. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V seriálu je více než zřejmé, že spory Markéty s Viky/Alex jsou mnohdy vyhrocené až za hranice únosnosti. Svědčí o tom například fakt, že obě ženy spolu podepsaly smlouvu o sázce, jejíž obsahem je právě sbalení Petra. A nevsadily se o jen tak ledajakou částku, ale rovnou o milion korun! 

V jiné situaci pak Markéta v návalu vzteku vběhla do baru, kde Viky/Alex pod pseudonymem Lady X vystupuje, a vlepila jí facku. Sama Míša Petřeková se pak v dané situaci necítila vůbec dobře. Scéna se totiž natáčela již v době, kdy byla Eva Burešová těhotná, a Michaela ji tak musela udeřit s vědomím, že v sobě nosí nový život. Naštěstí se však natáčení obešlo bez dlouhodobých následků a Míša opět dokázala, že jako herečka umí vystupovat velmi zodpovědně a schopně.

Michaele Petřekové tak přejeme vše nejlepší do jejího úspěšného startu herecké kariéry a spoustu zdraví a pohody v práci i mimo ni!

Letos slaví teprve své 25. narozeniny.

Zdroje článku: