Nová řada netflixového seriálu nabízí i vedlejší postavu od legendy hororového žánru – poznali jste ho?

Nová řada netflixového seriálu nabízí i vedlejší postavu od legendy hororového žánru – poznali jste ho?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4. epizodě 4. řady „Stranger Things“ se setkáváme s podezřelým rodinným vrahem Victorem Creelem, který má své vlastní zkušenosti s padouchem Vecnou. A herec, jenž stvárníl Creele, je velmi obeznámen s horory. Je ale těžké jej poznat.

„Stranger Things“ milují 80. léta

Pocta 80. létům v „Stranger Things“ se neomezuje pouze na obecné prostředí příběhu a četné popkulturní odkazy na dekádu, láska tvůrců netflixového seriálu k tomuto desetiletí se také odráží v obsazení menších vedlejších rolí a postav. Tak tomu bylo například již u Matthewe Modine, známý z Olověné vesty, hvězdy filmu Vetřelci nebo i Seana Astina, který byl velkou hvězdou z Rošťáků.

A ve 4. sezóně objevíme další takovou kultovní hvězdu, která je v souladu s ještě zlověstnějším nátěrem nových epizod skutečnou hororovou ikonou. Čtyřiasedmdesátiletý herec by měl být tentokrát trochu hůře rozpoznatelný ze dvou důvodů. Jednak jeho postava ve Stranger Things vypadá dost znetvořeně a jednak byla jeho tvář v 80. letech většinu času skrytá za ohavnou maskou.

Englund in the house

Nikdo jiný než Robert Englund si v seriálu zahrál Victora Creela, který je jako vrah vězněn v psychiatrickém ústavu a viditelně poznamenán. Přímo on vypráví Nancy (Natalia Dyerová) a Robin (Maya Hawkeová) o svých tragických zkušenostech s krutým monstrem Vecna.

Fanoušci slasherů přesně vědí, kdo je Robert Englund. Kdo by mohl zapomenout na vraha dětí s jizvami a dlouhými drápy ze sedmidílné filmové série Noční můra v Elm Street Freddyho Krugera, který léta po své smrti vraždil své oběti jako nadpřirozená bytost v jejich snech, a tedy i ve skutečném světě.

Zajímavé: Pouze jedna epizoda „Stranger Things“ měla i popkulturní odkaz na Freddyho Krugera, a to když Dustin (Gaten Matarazzo) srovnává síly příšery Vecna s těmi od vraha z Elm Street.

4. řada Stranger Things je již teď zveřejněna na Netflixu.

Zdroje článku: