Přes prsty: biologické hodiny začínají tikat, ale volejbal je na prvním místě – co dostane přednost

Přes prsty: biologické hodiny začínají tikat, ale volejbal je na prvním místě – co dostane přednost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Československá komedie plná volejbalu a lásky. Hlavní hrdinky jsou skvělé volejbalistky, jejich představa o rodinném životě je ale úplně jiná. Jak dopadne jejich mistrovství i rodinný život?

Rodinný život versus volejbal

Příběh se odehrává na volejbalových hřištích. Hlavními hrdinkami jsou Linda, kterou ztvárnila úžasná Petra Hřebíčková, a Pavla, kterou hraje Denisa Nesvačilová. Tyto dvě ženy jsou parťačky, které plážovému volejbalu obětují úplně vše.

Každá to má nastavené ale jinak. Mladší Pavle začínají tikat biologické hodiny, spolu s přítelem by chtěli co nejdříve miminko. Pro svobodnou a bezdětnou Lindu je to nepochopitelná situace. Vše ještě vygraduje, když se jim podaří kvalifikovat na mistrovství Evropy.

Jak příběh dopadne? Zvítězí volejbal nebo rodinný život?

Ve filmu si kromě těchto dvou hereček zahráli ještě Jiří Langmajer, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Zdena Hadrbolcová, Radka Pavlovičová, Igor Chmela nebo Ján Jackuliak.

Co jste o filmu nevěděli?

1. Pro Petru Hřebíčkovou se tvůrci rozhodli hned na začátku, jelikož má s romantickými komediemi velké zkušenosti.

2. „Nejdřív jsme hledali režiséra, ale nakonec jsme se oboustranně nedohodli, a tak jsme se s Danielem Strejcem, který dával na začátku projekt dohromady, rozhodli, že se to pokusím natočit já. Hned jak ten nápad padl, jsem zavolal Jirkovi Langmajerovi, jestli si to dokáže představit a na place mi pomůže. On řekl, že určitě. Tak jsem do toho šel,“ řekl Petr Kolečko.

3. Jiří Langmajer si ve filmu zahrál se svou dcerou Julií.

4. Aby beachvolejbalové scénky vypadaly věrohodně, musely herečky 2x týdně trénovat! A to dokonce už 3-4 měsíce před natáčením. Denisu Nesvačilovou a Petru Hřebíčkovou trénoval Jan Chalupa.

5. Scény z mistrovství Evropy se natáčely až mezi posledními.

6. Jde o čtvrtý film se sportovní tematikou od Petra Kolečka. V roce 2010 to byl Okresní přebor, v roce 2016 Vyšehrad a o rok později Lajna.

7. Natáčení volejbalových scén probíhalo na několika místech, natáčelo se například v beach areálu v Ládví, v TJ Sokol Nusle, v Klánovicích nebo u Hostivařské přehrady.

8. Herečka Petra Hřebíčková si zahrála svobodnou a bezdětnou Lindu, ve skutečnosti už byla ale dvojnásobná maminka.

Všimněte si drobné chybky

Když po party v baru nasedá Jiří Langmajer s Petrou Hřebíčkovou do taxíku, je na volantu vidět značka Volkswagen, když ale odjíždí, taxi má značku Opel.