Seriál Black Sails (Pod černou vlajkou): Napětí, dobrodružství a zábava, to vše v nádherných kulisách exotického ostrova

Seriál Black Sails (Pod černou vlajkou): Napětí, dobrodružství a zábava, to vše v nádherných kulisách exotického ostrova
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který vznikl jako prequel k filmu Ostrov pokladů Roberta Louise Stevensona, se natáčel v letech 2014 až 2017. Má 4 série, které se výrazně v průběhu času zlepšují. I přes oblíbený motiv to rozhodně není seriál pro děti. Dějově je prequel umístěný 20 let před filmem.

Filmaři oblíbené téma – pirátství

Hodně nadšenců seriálů s pirátskou tématikou si bude pamatovat neohroženého piráta Sandokana, který brázdil vody oceánů v 19. století a v seriálu ho ztvárnil Kabir Bedi. Romanticky vylíčené osudy mořských vlků si vždy najdou své publikum, a tak tomu je v i případě seriálu Black Sails, jehož děj se soustředil na skupinu pirátů operujících v oblasti Bahamských ostrovů začátkem 18. století. Divákům se představí nejobávanější pirát sedmi moří kapitán Flint a nesourodá tlupa dobrodruhů, zlodějů, hledačů pokladů a prostitutek na ostrově New Providencial.

Kapitán si bere pod ochranná křídla nového člena posádky, mladého muže jménem John Silver, který má mapu označující umístění španělského pokladu, po kterém Flint už dlouho touží.

I přes vlažné přijetí první série ze strany kritiků, diváci si tuto podívanou, která je nabitá rvačkami, úskoky, chytráctvím, zradami, sexem a násilím v kulisách nádherných tropických pláží, velice oblíbili a dali podnět ke vzniku dalších dobrodružných sérií.

Všechny postavy v popředí jsou poutavé, i když s největší pravděpodobností většinu herců nebudete znát. Kapitán Flint, Jack Rackham, Anne Bonny, John Silver, Charles Vane, Eleonor Guthrie se tak mohou stát po mnoho večerů vašimi příjemnými společníky, kteří vás přenesou do exotických dálek.

Stejně skvělé jsou i dialogy, trochu v shakespearovském stylu a někdy jsou slovní souboje mnohem lepší než ty opravdové. Celý seriál je ve svěžím rytmu, plný napětí se spoustou vítězů a poražených. Na konci do sebe začne vše hezky zapadat a po 38 epizodách budete od obrazovek odcházet s úsměvem na rtech.

Horké karibské slunce, děj, který spojuje historická fakta a mýty a charismatičtí herci jsou tou pravou podívanou pro mrazivý leden. Každá epizoda vás bude bavit více než ta předchozí.

Pár významných rolí:

role Kapitán Flint – Toby Stephenc, 51 let, rodák z Londýna

Především divadelní herec nestojí o nabídky z Hollywoodu a věnuje se hlavně divadelnímu herectví. Vyrostl v herecké rodině, jeho nevlastní otec je známý scénárista Alan Beverley, který je podepsaný například pod snímkem Souboj Titánů.

Herce jste mohli vidět v úspěšném snímku Vesmírní kovbojové, kde si střihl malou roli představující mladého Clinta Eastwoda. Hrál také v minisérii Napoleon s Christianem Clavierem. Pokud máte pocit, že jste jeho tvář zahlédli i jinde, tak hrál zloducha v bondovce Dnes neumírej.

role John Silver – Luke Arnold, 36 let, rodák z Austrálie

Herec debutoval ve filmu Broken Hill o mladých lidech a jejich snech stát se hudebníky. Zahrál si v seriálech Salvation a Smrtonosná zbraň.

role Eleonor Guthrie – Hannah New, 36 let rodačka z Londýna

Mladá žena má už za sebou mnoho životních zkušeností. Je vášnivou cestovatelkou, pracovala jako dobrovolnice v Bolívii v dětském domově a účinkovala v mnoha španělských projektech, protože miluje tuto řeč. Herectví studovala v Anglii i ve Španělsku. Objevila se i v několika amerických filmech, například ve snímku Zloba – Královna černé magie.