Vydání 4. sezóny seriálu Stranger Things, který je často označovaný jako to nejlepší, co Netflix nabízí, je konečně tady

Vydání 4. sezóny seriálu Stranger Things, který je často označovaný jako to nejlepší, co Netflix nabízí, je konečně tady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už příští týden 27. května se znovu můžete ponořit do sledování globálního fenoménu, který získal 65 ocenění a 175 nominací na ceny, a to včetně těch z Emmy, Zlatých glóbů, Grammy, SAG, BAFTA a mnoha dalších.

Jeden z nejsledovanějších titulů Netflixu přináší tentokrát 9 epizod, přičemž 3. řada nasbírala 582 milionů zhlédnutí jako 2. nejoblíbenější seriál v angličtině v Top 10 Netflixu. 

V divácky oblíbeném projektu bratří režisérů Matta a Rosse Dufferových se mísí zážitky z dětství 80. let s přední hororovou klasikou desetiletí, koktejlem nálad Stephena Kinga a pocitem věčné letní dovolené.

Připomenutí třetí sezóny

Třetí sezóna seriálu se vrátila do maloměstské idyly Hawkins, kde se přátelé z dětství Mike, Eleven, Lucas a Will náhle museli potýkat s transformací z dětí na teenagery. V gangu přátel vznikly milostné vztahy, odrostlé děti se začaly scházet v obchodních centrech a nový zájem Lucase a Mika o dívky začal vytvářet trhliny v gangu.

To, že dětští herci stárnou, většinou v seriálech nevyznívá pozitivně a hrdinové ztratí kouzlo. Ve Stranger Things je to však jinak a oblíbení hrdinové rozhodně neztratili nic ze své zábavnosti.

Stylizovaný svět série je také stejně hezký jako předtím, pečlivě postavený ze stejných částí dětské magie, s hororovými prvky a nostalgickým retro nádechem. Právě retro atmosféra je hlavní věcí Stranger Things.

I třetí série si udržela vysokou kvalitu, a protože se na ní nešetřilo, diváci se dočkali i hodně vydařeného monstra. Eleven měla hodně prostoru a byla tahounem série a zábavný byl i Dustin. Několik dějových linek se v závěru hezky propojilo a léto v Hawkins opět stálo za to. Finále bylo velmi emocionální a rozhodně nečekané.

Přestože věrní fanoušci série se shodují, že první série byla nejlepší, ani ta třetí za ní nezaostávala. Všichni s napětím očekávají, že další návrat bude zase ve velkém stylu.

postava ze seriálu, zdroj: Netflix media Center

Ke čtvrté sezóně

Nadcházející čtvrtá sezóna, která bude rozdělená na dvě části (druhá vyjde 1. července), se odehrává po bitvě ve Starcourt Mall. O šest měsíců později 4. řada pokračuje tam, kde příběh skončil a v Hawkinsovi číhá nové zlo, které přichází s novou záhadou.

4. řada byla inspirována Noční můrou v Elm Street, ET a dalšími oblíbenými projekty.

Zdroj článku: