Nová epizoda ZOO: Vypadá to, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně s Adamem bude dál

Nová epizoda ZOO: Vypadá to, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně s Adamem bude dál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S nadsázkou by se dalo říct, že dějovou linku Adama točí dva znepřátelené štáby filmařů, kteří mají čerstvou sázku, zda Adam odjede, nebo neodjede na výpravu do Amazonie a tajně si upravují vzájemně scénáře.

Zrovna toto ráno Adamovi volal Jakub, že by měl Adam svůj odlet odložit, protože v divočině zuří kmenové války a mohl by se omylem nešťastně do nějaké zaplést. Situace v oblasti, kam by se chtěl podívat na vrak letadla, je extrémně nebezpečná. Sám Jakub musel měnit plány a přesunout se jinam, než měl původně v plánu.

Adam je však přesvědčený, že mu nic nehrozí. V literatuře si nastudoval, že kmenové války jsou nebezpečné pouze pro členy znepřátelených kmenů, a je přesvědčený o tom, že se mu nic nestane. Sid utěšuje, že je přece voják a dokáže si poradit.

Adam už má zamluvenou letenku, a tak je nejvyšší čas promluvit si s Marií Roklovou. Ta z jeho odjezdu není nadšená, ale samozřejmě o věci věděla už předem, a tak ani nic namítat nemůže. Jen to není vhodný okamžik, když v zoo řádí tajný náborář a lanaří její zkušené pracovníky do nové polské zoo. Adam si však za sebe našel náhradu a chce, aby v době jeho dovolené dělala u hadů Sid. Už se vše potřebné naučila.

Sid za sebe k žirafám s dobrým úmyslem navrhla Terezu, která zatím byla děvčetem pro všechno, a Sid usoudila, že by si už zasloužila mít stálé pracovní místo.

Ač to bylo vlastně povýšení, Tez z toho moc radost neměla. Bude muset opět měnit strategický pohyb po zoo kvůli Izy a teď to bude trochu složitější, když bude na jednom místě. Původní práce jí dávala prostor se pohybovat po celé zoo a bylo to jednodušší.

Adam už balil batoh a Sid fňukala jako správně zamilovaná mladá žena, která pouští svou životní lásku na deset let do války. Adamovi zrušili let. Zkrátka je něco mezi nebem a zemí, co mu naznačuje, aby nikam neletěl. Další letenku pro něj má společnost až za tři dny. To trochu mladému dobrodruhovi kazí plány, protože Jakub na něj asi tak dlouho čekat nebude. Přece jen je tam s určitým úkolem a musí se držet pracovního plánu.

Adam si tedy zkouší sehnat let s jinou společností, ale nemá štěstí. Když to Sid zjistí, přemůže v sobě pocit, že by měl Adam zůstat doma, a požádá rodiče, aby mu letenku zkusili obstarat. Přece jen ze sklárny pořád někdo služeb letecké společnosti využívá, tak by to mohlo klapnout.

A nemýlila se. Máma jí radostně letenku přinesla a Adam zářil štěstím. To až do okamžiku, než za ním přišel děda s novinkou, že černá mamba, která má do zoo přijít, už je na cestě a že je dobře, že mu let zrušili.

Trochu znejistí, když se dozví, že je všechno jinak, ale Adam ho uklidňuje, že Sid se o všechno dokáže sama postarat.

A opět přichází velké loučení, slzy kanou a Adam se chystá do světa. Sid nemá na truchlení čas, nejede s Adamem ani na letiště. Jen by brečela, a navíc má vystoupení u Marka.

A když tak smutně sedí u baru a přemýšlí, jestli je už Adam v Praze, on se vplíží do baru. Zrušili mu opět let. To už začíná být trochu otravné. Došly nápady?

Zdroje článku: