Nejlepší seriály o jídle, které najdete na Netflixu. Už se vám sbíhají sliny?

Nejlepší seriály o jídle, které najdete na Netflixu. Už se vám sbíhají sliny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hledáte seriály o jídle a vaření, které vám nabídnou nové recepty a díky kterým si rozšíříte své kuchařské obzory? Tyto seriály z Netflixu to rozhodně splní a ještě budou lahodit i vašemu oku. Připravte se ale, že se vám u nich budou sbíhat sliny a brzy si nějaký ten recept budete muset vyzkoušet.

Šéfkuchařův stůl (Chef’s Table)

V tomto seriálu společně s režisérem Davidem Gelbem navštívíme největší světové kulinářské mistry, jejichž restaurace jsou ověnčené michelinskými hvězdami. Připravte se tedy na zajímavé, nápadité a inovativními recepty, které berou dech, velkolepé záběry jídel i špičkově zařízených kuchyní, ale také na rozhovory s největšími kuchařskými hvězdami, které rozhodně mají co vyprávět.

Ošklivé lahůdky (Ugly Delicious)

Tento seriál s šéfkuchařem Davidem Changem z restaurace Momofuku ukazuje přesný opak toho, co Šéfkuchařův stůl. Vydáte se s ním totiž na lov té nejlepší pouliční restaurace. Získáte porovnání pizzy, BBQ nebo tacos z celého světa. To vše je doplněno o skvělý humor a panoramatické záběry světových měst, ale i jejich na první pohled nepříliš vábivých zákoutí.

The Final Table

The Final Table je celosvětová kuchařská soutěž, která je plná napětí, překvapivých a kreativních receptů a nápadů, od pohledu chutných dobrot, ale hlavně profesionálních kuchařů z celého světa kteří už mají leccos za sebou. Pro porotu složenou z ještě známějších šéfkuchařů a celebrit připravují dvojice profesionálů v každém díle jedno klasické národní jídlo.

Sůl, tuk, kyselost a teplota (Salt Fat Acid Heat)

V tomto čtyřdílném dokumentu šéfkuchařka a autorka článků a knih o jídle Samin Nosrat prozradí své tipy a obohatí váš kuchařský repertoár. Během cestování po světě totiž prozkoumá sílu každého ze čtyř základních prvků vaření a vysvětlí šikovné techniky, které můžete na každý z nich hned vyzkoušet. Nebudou ale chybět ani dechberoucí záběry jejích vydařených dobrot.

Vysoká čokoládová (School of chocolate)

Společně s osmi soutěžícími profesionály v tomto pořadu sledujete neuvěřitelné umění čokolády, která může nabývat naprosto nezvyklých podob. Vše má pod dohledem zkušený cukrář a čokolatiér Amaury Guichon, nad jehož uměleckými schopnostmi vám zůstane rozum stát. Přestože jde o soutěž, kterou může vyhrát jen ten nejlepší z nejlepších, každý výtvor dokáže nadchnout a na některé se budete jen nevěřícně dívat s pusou dokořán.

Rotten

Tato dokumentární minisérie, která se pyšní už dvěma řadami, nabízí něco úplně jiného než předešlé seriály. Není plná kulinářského umění ani skvěle vypadajícího jídla. Rotten totiž proniká hluboko do potravinového průmyslu a ukazuje temnou stránku výroby, produkce i prodeje jídla. Ukazuje celosvětové problémy a paradoxy, které vedou ke zbytečnému plýtvání a nelogickému ničení přírody a životního prostředí. Seriál by tedy měl vidět každý, už jen proto, že prozradí, čím vším si jídlo musí projít, než přistane na pultech supermarketů. 

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.damejidlo.cz