Zlatá labuť: Zápornými postavami se to v seriálu jen hemží, některé však pod drsnou maskou ukrývají své vlastní bolesti

Zlatá labuť: Zápornými postavami se to v seriálu jen hemží, některé však pod drsnou maskou ukrývají své vlastní bolesti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příkladem je nejmladší prodavačka z módního oddělení Zlaté labutě, tajemná Kristýna, kterou s notnou dávkou elegance ztvárnila Ema Businská. Kristýnu nemá nikdo rád, ale děj postupně odhaluje její složitý život a krok za krokem si získává od diváků pochopení, které možná přejde i v oblibu její postavy.

Kristýna je zdánlivě bezproblémová dívka, která má dobrou práci a otce, který si dokázal v okupované zemi najít své místo a posílit svou moc. Na první pohled by se tedy mohlo zdát, že si může naplno užívat radosti mládí tak, jako to dělají její vrstevníci.

Prodavačky Bára a Kristýna v seriálu
Prodavačky Bára a Kristýna v seriálu Zlatá labuť. | Zdroj: TV Nova

Místo toho je Kristýna uzavřená, kamarádky nehledá, navíc si chce výhody v práci získat tím, že bude donášet na své spolupracovníky řediteli Bouchnerovi. Ten moc dobře ví, že informace jsou k nezaplacení a v nejisté době přežijí jen ti nejsilnější.

A spolupráce ze začátku funguje. Kristýna není náročná. Za své služby dostane tu parfém, tu možnost si doplnit vzdělání, a tak se vyrovnat s platem zkušenějším kolegyním.

Role má zajímavou dějovou linku, ještě to kolem Kristýny bude hodně napínavé, což mě baví,

řekla pro Super.cz Ema (20), která studuje 5. ročník šestileté Pražské konzervatoře, konkrétně obor herectví. Potom chce ve studiu herectví pokračovat na vysoké škole. Původně se na konzervatoř hlásila na zpěv, ale pro silný temperament jí doporučili herectví. Dnes je za to ráda.

Její Kristýna v dobovém seriálu pomalu odkrývá svůj charakter, a tak ji divák už nevnímá tak moc negativně, jak tomu bylo ještě před několika epizodami. Kristýna žije jen s otcem, jenž má velice radikální způsob výchovy. Ona jako mladé děvče nedokázala posoudit, jak správná jeho výchova je. Podařilo se jí prosadit si práci v obchodním domě a postupně poznávala ostatní prodavačky. Její odtažitý postoj byl spíše ochranou a maskováním nejistoty.

Právě tajným pracovním vztahem s Bouchnerem si chtěla Kristýna zajistit v práci lepší postavení, protože ani netušila, že by to mohla zkusit jinak. Přišlo jí, že ostatní děvčata dostávají lepší práci a vice příležitostí.

Zlom nastal v okamžiku, kdy Bouchner nechal promluvit své násilnické pudy, které nedokázal ovládnout ani při setkání s klavíristkou Martou. Kristýna se sice z nepříjemného zážitku nezhroutila, ale život jí může zkomplikovat nechtěné těhotenství. Bouchner se tváří, že se ho to netýká. Kristýnu tedy nečeká úplně snadné období. Bude muset ukázat nejen odolnost, ale i schopnost taktizovat a vybrat si tu správnou cestu.

Zdroje článku: